Go Back
+ servings
En bit nutellacheesecake med hallon och nötter på en vit tallrik med gaffel.
Print
Inga röster än

Nutellacheesecake

Nutellacheesecake med kladdkakebotten blir en underbart god cheesecake!
Active Time1 timme
Måltid: Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cheesecake, chokladcheesecake, chokladtårta, kladdkaka, tårta, tårtor
Yield: 10
Calories: 531kcal

Equipment

  • 1 form, 20 cm i diameter

Materials

Botten:

  • 125 gr smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl brun farinsocker strö
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt

Nutellafyllning:

  • 3 st gelatinblad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl socker
  • 200 gr nutella (rumsvarm)
  • 300 gr färskost

Instruktioner

Botten:

  • Smält smöret.
  • Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen.
  • Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
  • Grädda på 175 grader i ca 15-18 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten.
  • Låt kallna helt.

Fyllning:

  • Ta fram färskosten ca 30 minuter innan du börjar.
  • Använd rumsvarm nutella.
  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Koka upp grädde och socker och rör tills sockret löst sig. Dra bort från värmen, krama ur gelatinbladen och smält ner dem i grädden.
  • Vispa ihop nutella och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt försiktigt grädden i smeten och vispa till en jämn smet.
  • Häll smeten över botten och låt stå i kylskåpet minst 5 timmar.
  • Toppa cheesecaken med exempelvis ringlad nutella, kolasås, hallon, chokladpuffar eller vad som önskas!

Nutrition

Kalorier: 531kcal | Carbohydrates: 59g | Protein: 8g | Fat: 32g | Mättat fett: 21g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 101mg | Natrium: 240mg | Kalium: 302mg | Fiber: 4g | Socker: 41g | Vitamin A: 866IU | Kalcium: 94mg | Järn: 3mg