Nutellacheesecake
Nutellacheesecake med kladdkakebotten blir en underbart god cheesecake!
Måltid: Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cheesecake, chokladcheesecake, chokladtårta, kladdkaka, tårta, tårtor
Yield: 10
Calories: 531kcal
Botten:
- 125 gr smör
- 1 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,75 dl kakao
- 2 ägg
- 1 nypa salt
Nutellafyllning:
- 3 st gelatinblad
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,75 dl socker
- 200 gr nutella (rumsvarm)
- 300 gr färskost
Botten:
Smält smöret.
Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
Grädda på 175 grader i ca 15-18 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten.
Låt kallna helt.
Fyllning:
Ta fram färskosten ca 30 minuter innan du börjar.
Använd rumsvarm nutella.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde och socker och rör tills sockret löst sig. Dra bort från värmen, krama ur gelatinbladen och smält ner dem i grädden.
Vispa ihop nutella och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt försiktigt grädden i smeten och vispa till en jämn smet.
Häll smeten över botten och låt stå i kylskåpet minst 5 timmar.
Toppa cheesecaken med exempelvis ringlad nutella, kolasås, hallon, chokladpuffar eller vad som önskas!
Kalorier: 531kcal | Carbohydrates: 59g | Protein: 8g | Fat: 32g | Mättat fett: 21g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 101mg | Natrium: 240mg | Kalium: 302mg | Fiber: 4g | Socker: 41g | Vitamin A: 866IU | Kalcium: 94mg | Järn: 3mg