Marängsvissglasstårta
Skapat:
22 juli, 2024
Senast ändrat:
21 juli, 2024

0
Godaste glasstårtan fylld med dulce de leche och toppad med marängsvisstopping. En marängsvissglasstårta blir alltid succé på vilket kalas som helst!
Den är enkel att göra då den är gjord på kondenserad mjölk och grädde. Man kan även använda färdiga marängbottnar.



Servings: 10
Calories: 173kcal
Utrustning
- 1 form, 20 cm i diameter
Ingredienser
Förberedelser:
- 1 förp marängbotten
- 4 dl grädde
- 1 burk kondenserad mjölk
- 1 burk karamelliserad mjölk
- 1 nypa vaniljpulver
Servering:
- Banan
- Maräng
Instruktioner
Förberedelser:
- Vispa grädden tills den börjar tjockna något.
- Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa till en tjock och fluffig smet.
- Tillsätt vaniljpulver.
- Fäst tårtplast eller bakplåtspapper runt kanterna på formen.
- Skär till en av marängbottnarna så att den passar i formen och lägg den i botten på formen.
- Häll hälften av glassmeten i formen.
- Fördela klickar av den karamelliserade mjölken i smeten, tryck ner lite. Krossa lite maräng och fördela ovanpå.
- Häll sedan resten av glassmeten i formen.
- Klicka ner lite till av den karamelliserade mjölken runtom i smeten och ställ sedan formen i frysen tills den är helt genomfryst.
Chokladsås:
- Smält smöret.
- Låt koka ihop och rör till en blank sås. Låt svalna.
Servering:
Näringsinnehåll
Kalorier: 173kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 1g | Fat: 18g | Mättat fett: 12g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 57mg | Natrium: 15mg | Kalium: 52mg | Fiber: 0,1g | Socker: 2g | Vitamin A: 738IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 34mg | Järn: 0,1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
📷 Erika Westerlund Strömmer