Go Back
+ servings
Marängsvissglasstårta med grädde, bananer och chokladsås på toppen.
Print
Inga röster än

Marängsvissglasstårta

En marängsvissglasstårta blir alltid succé på vilket kalas som helst!
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fest glasstårta, fika, kalas, sommarfika, sommartårta, tårta, tårtor
Yield: 10
Calories: 173kcal

Equipment

  • 1 form, 20 cm i diameter

Materials

Förberedelser:

  • 1 förp marängbotten
  • 4 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 1 nypa vaniljpulver

Chokladsås:

  • 1 msk smör
  • 2,5 msk kakao
  • 1 msk sirap
  • 3 msk socker
  • 1 dl grädde

Servering:

  • Banan
  • Maräng

Instruktioner

Förberedelser:

  • Vispa grädden tills den börjar tjockna något.
  • Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa till en tjock och fluffig smet.
  • Tillsätt vaniljpulver.
  • Fäst tårtplast eller bakplåtspapper runt kanterna på formen.
  • Skär till en av marängbottnarna så att den passar i formen och lägg den i botten på formen.
  • Häll hälften av glassmeten i formen.
  • Fördela klickar av den karamelliserade mjölken i smeten, tryck ner lite. Krossa lite maräng och fördela ovanpå.
  • Häll sedan resten av glassmeten i formen.
  • Klicka ner lite till av den karamelliserade mjölken runtom i smeten och ställ sedan formen i frysen tills den är helt genomfryst.

Chokladsås:

  • Smält smöret.
  • Tillsätt sirap, kakao, socker och grädde.
  • Låt koka ihop och rör till en blank sås. Låt svalna.

Servering:

  • Vispa grädden fluffig.
  • Ta fram glasstårtan och lägg den på ett fat.
  • Fördela skivad banan och krossad maräng ovanpå tårtan.
  • Spritsa eller bred grädden över.
  • Toppa med skivad banan och lite av chokladsåsen.
  • Ringla slutligen över lite karamelliserad mjölk.
  • Servera resten av chokladsåsen vid sidan om.

Nutrition

Kalorier: 173kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 1g | Fat: 18g | Mättat fett: 12g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 57mg | Natrium: 15mg | Kalium: 52mg | Fiber: 0,1g | Socker: 2g | Vitamin A: 738IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 34mg | Järn: 0,1mg