Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hel kyckling i ugn, på turkiskt vis

Inga röster än
Skapat: 21 augusti, 2024
Senast ändrat: 21 augusti, 2024
Hel kyckling i ugn, på turkiskt vis

Hel kyckling tillagad i ugn, på turkiskt vis är en saftig och smakrik rätt med inspiration från det turkiska köket.

Kycklingen gnids in med ett härligt kryddsmör, vilket ger en djup och aromatisk smak. Den rostas sedan i ugnen tills skinnet är krispigt och köttet är mört och saftigt.

Servera med bulgur/ris/potatis en syrlig sallad och tzatsiki på turkiskt vis och detta är en match made in heaven 👌🏽.

Hel kyckling i ugn, på turkiskt vis | Receptskatt
Hel kyckling i ugn, på turkiskt vis 6

Total tid: 2 timmar
Servings: 5 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att rensa och tvätta din kyckling. Gör du inte sånt, lägg kycklingen på ett fat.
  • Ta sedan en bunke och tillsätt alla ovanstående ingredienser och rör om så allt gifter ihop sig med ditt rumsvarma smör.
  • Gnid därefter in hela kycklingen med kryddsmöret, viktigt att gå innanför skinnet med!
  • Lägg ett bakplåtspapper under formen, lägg kycklingen på, lägg därefter ett till bakplåtspapper över kycklingen och omfamna hela kycklingen.
  • Skjutsa in formen i nedersta delen av ugnen i 220 g i 1,5 h. Därefter kan du ta bort bakplåtspappret och grilla kycklingen i 10 min om du vill, om inte, då är kycklingen klar!

Anteckning

Servera med bulgur/ris/potatis en syrlig sallad och tzatsiki på turkiskt vis och detta är en match made in heaven 👌🏽.
PS: vill man dekorera rätten kan man steka mandlar, vermicelli och ha på russin 😋
Afiyet olsun / smaklig måltid redan nu till er som kommer testa 🩵
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg