Fisk- och skaldjurspasta
Skapat:
21 augusti, 2024
Senast ändrat:
21 augusti, 2024

0
Innehåll
Denna fisk- och skaldjurspasta kombinerar havets delikatesser med en enkel och smakfull sås.
Med ingredienser som scampi, snowcrab och Black drum-fisk tillagas en aromatisk sås baserad på skaldjurs- och hummerfond, grädde och vitt vin.

Schalottenlök, vitlök, selleri och en touch av citron lyfter smakerna och ger en härligt balanserad rätt.
Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner
Ingredienser
- 1 st schalottenlök finhackad
- ½ st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 st selleristjälk finhackad
- 5 dl Skaldjursfond
- 5 dl Hummerfond
- 2 dl Grädde
- ½ st citron pressad
- Olivolja
- Ca. 100 g Scampi
- Ca. 100 g fisk Black drum i detta fall
- Snowcrab
- 350-400 g Pasta Av önskat slag
Instruktioner
- Stek schalottenlök, gul lök, vitlök och selleri i smör och olivolja.
- Häll på skaldjursfonden.
- Låt puttra ihop.
- Salta och peppra fiskfiléerna och pochera dem därefter.
- Lyft ur dem och häll på mera fond.
- Låt puttra och koka ner.
- Häll i hummerfond, grädde, hackad persilja och citronsaft.
- Ta ner värmen.
- Lägg i scampi, fisk och snowcrab.
- Blanda ihop allting med pastan.
- Toppa med persilja och en citronskiva.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!