Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Fisk- och skaldjurspasta
En seafood pasta deluxe, med både fisk och skaldjur. Fisken och skaldjuren går ju förstås att byta ut till vilka som helst.
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pasta
Kök:
Italienskt
Keyword:
lyxig pastarätt, lyxmiddag
Yield:
4
portioner
Materials
1
st
schalottenlök
finhackad
½
st
gul lök
hackad
2
st
vitlöksklyftor
finhackade
1
st
selleristjälk
finhackad
5
dl
Skaldjursfond
5
dl
Hummerfond
2
dl
Grädde
½
st
citron
pressad
Olivolja
Ca. 100
g
Scampi
Ca. 100
g
fisk
Black drum i detta fall
Snowcrab
350-400
g
Pasta
Av önskat slag
Instruktioner
Stek schalottenlök, gul lök, vitlök och selleri i smör och olivolja.
Häll på skaldjursfonden.
Låt puttra ihop.
Salta och peppra fiskfiléerna och pochera dem därefter.
Lyft ur dem och häll på mera fond.
Låt puttra och koka ner.
Häll i hummerfond, grädde, hackad persilja och citronsaft.
Ta ner värmen.
Lägg i scampi, fisk och snowcrab.
Blanda ihop allting med pastan.
Toppa med persilja och en citronskiva.