Go Back
+ servings
Tallrik med pasta, fisk och skaldjur, toppad med citron och färsk persilja.
Print
Inga röster än

Fisk- och skaldjurspasta

En seafood pasta deluxe, med både fisk och skaldjur. Fisken och skaldjuren går ju förstås att byta ut till vilka som helst.
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pasta
Kök: Italienskt
Keyword: lyxig pastarätt, lyxmiddag
Yield: 4 portioner

Materials

  • 1 st schalottenlök finhackad
  • ½ st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st selleristjälk finhackad
  • 5 dl Skaldjursfond
  • 5 dl Hummerfond
  • 2 dl Grädde
  • ½ st citron pressad
  • Olivolja
  • Ca. 100 g Scampi
  • Ca. 100 g fisk Black drum i detta fall
  • Snowcrab
  • 350-400 g Pasta Av önskat slag

Instruktioner

  • Stek schalottenlök, gul lök, vitlök och selleri i smör och olivolja.
  • Häll på skaldjursfonden.
  • Låt puttra ihop.
  • Salta och peppra fiskfiléerna och pochera dem därefter.
  • Lyft ur dem och häll på mera fond.
  • Låt puttra och koka ner.
  • Häll i hummerfond, grädde, hackad persilja och citronsaft.
  • Ta ner värmen.
  • Lägg i scampi, fisk och snowcrab.
  • Blanda ihop allting med pastan.
  • Toppa med persilja och en citronskiva.