Smokey pulled pork
Skapat:
23 augusti, 2024
Senast ändrat:
23 augusti, 2024

0
Smokey pulled pork är en saftig och smakrik rätt där fläskkött långsamt tillagas tills det är så mört att det enkelt kan dras isär med en gaffel.
Köttet smaksätts med en rökig barbequesås, och tillagas sedan på låg värme, antingen i ugnen, på grillen eller i en slow cooker. Den rökiga smaken ger en extra dimension till rätten.
Perfekt i hamburgerbröd, tacos, eller serverat med coleslaw.
Total tid: 5 timmar 30 minuter
Servings: 6 portioner
Calories: 221kcal
Utrustning
- 1 lergryta
Ingredienser
- 1 kg benfri fläskkarré
- 1 flaska Smokey hickory barbequesås 365 g
- 2 st rödlökar klyftade
- 4 st vitlöksklyftor skivade
Instruktioner
- Värm upp ugnen till 120 grader. Ställ lergrytan i blöt. Minst 30 minuter.
- Lägg fläskkarrén i mitten av lergrytan. (Du kan också använda en ugnssäker form och täcka ordentligt med aluminiumfolie.)
- Lägg på locket och ställ i ugnen tills köttet går att dra isär. Ungefär 5 timmar. Ju längre desto bättre.
- Servera med valfria tillbehör. Jag gillar att servera i tortillabröd med grönsaker och fräsch yoghurt/créme fraîche.
Näringsinnehåll
Kalorier: 221kcal | Carbohydrates: 0,3g | Protein: 31g | Fat: 10g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 100mg | Natrium: 110mg | Kalium: 569mg | Fiber: 0,02g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 0,4IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 25mg | Järn: 2mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!