Go Back
+ servings
Taco fylld med pulled pork, grönsaker, och gräddfil på en tortilla.
Print
Inga röster än

Smokey pulled pork

Mör och smakrik smokey pulled pork, Långsamt tillagat med en kryddig rub. Perfekt för tacos eller hamburgare!
Total tid5 timmar 30 minuter
Måltid: Barnvänligt, Buffé/plockmat, Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Mejerifritt, Middagstips
Kök: Amerikanskt, Mexikanskt, Skandinaviskt
Keyword: fredagsmys, tacoalternativ
Yield: 6 portioner
Calories: 221kcal

Equipment

  • 1 lergryta

Materials

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • 1 flaska Smokey hickory barbequesås 365 g
  • 2 st rödlökar klyftade
  • 4 st vitlöksklyftor skivade

Instruktioner

  • Värm upp ugnen till 120 grader. Ställ lergrytan i blöt. Minst 30 minuter.
  • Lägg fläskkarrén i mitten av lergrytan. (Du kan också använda en ugnssäker form och täcka ordentligt med aluminiumfolie.)
  • Lägg i rödlök & vitlök, runtomkring. Häll över bbq såsen.
  • Lägg på locket och ställ i ugnen tills köttet går att dra isär. Ungefär 5 timmar. Ju längre desto bättre.
  • Servera med valfria tillbehör. Jag gillar att servera i tortillabröd med grönsaker och fräsch yoghurt/créme fraîche.

Nutrition

Kalorier: 221kcal | Carbohydrates: 0,3g | Protein: 31g | Fat: 10g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 100mg | Natrium: 110mg | Kalium: 569mg | Fiber: 0,02g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 0,4IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 25mg | Järn: 2mg