Smokey pulled pork
Mör och smakrik smokey pulled pork, Långsamt tillagat med en kryddig rub. Perfekt för tacos eller hamburgare!
Total tid5 timmar t 30 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Buffé/plockmat, Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Mejerifritt, Middagstips
Kök: Amerikanskt, Mexikanskt, Skandinaviskt
Keyword: fredagsmys, tacoalternativ
Yield: 6 portioner
Calories: 221kcal
- 1 kg benfri fläskkarré
- 1 flaska Smokey hickory barbequesås 365 g
- 2 st rödlökar klyftade
- 4 st vitlöksklyftor skivade
Värm upp ugnen till 120 grader. Ställ lergrytan i blöt. Minst 30 minuter.
Lägg fläskkarrén i mitten av lergrytan. (Du kan också använda en ugnssäker form och täcka ordentligt med aluminiumfolie.)
Lägg i rödlök & vitlök, runtomkring. Häll över bbq såsen.
Lägg på locket och ställ i ugnen tills köttet går att dra isär. Ungefär 5 timmar. Ju längre desto bättre.
Servera med valfria tillbehör. Jag gillar att servera i tortillabröd med grönsaker och fräsch yoghurt/créme fraîche.
Kalorier: 221kcal | Carbohydrates: 0,3g | Protein: 31g | Fat: 10g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 100mg | Natrium: 110mg | Kalium: 569mg | Fiber: 0,02g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 0,4IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 25mg | Järn: 2mg