Ndujamackor
Skapat:
29 augusti, 2024
Senast ändrat:
30 augusti, 2024

0
Innehåll
Ndujamackor är en smakexplosion på bröd, med den kryddiga, mjuka salamin nduja som huvudattraktion. Denna italienska delikatess bredd på rostat bröd och kombineras ofta med krämig ost eller fräscha grönsaker för att balansera hettan. Perfekt som en snabb och smakrik lunch eller aptitretare.

Total tid: 20 minuter
Servings: 4 portioner
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
- Dela minibaguetterna på längden. (Baka av baguetterna enligt anvisningar först om de inte är färdiga).
- Lägg baugettehalvorna på en plåt och ringla olivolja över dem.
- Bre på ndujan på baguetterna.
- Smula över chevréost.
- Skiva fikonet i tunna skivor och fördela på baguetterna.
- Toppa slutligen baguetterna med honung.
- Gratinera ndujamackorna i ugnen i ca 10 min tills de börjar få lite färg.
- När mackorna är färdiggratinerade hackar du pistagenötterna i små bitar och strör över.
Anteckning
Tips! Prova att byta ut fikonet mot ett päron och snåla inte med honungen!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!