Go Back
+ servings
Mackor med nduja, fikon, och hackade nötter på en tallrik.
Print
Inga röster än

Ndujamackor

Starta middagen med Ndujamackor! Gratinerade minibaguetter med het nduja och smakrik chevréost. Toppad med söt honung, fikon och nötter. Ett trevligt försnacks för de hungriga middagsgästerna!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Förrätt, Middagstips, Smårätter, Smörgåsar, Snacks & tilltugg, Tilltugg
Yield: 4 portioner

Materials

  • 6 st minibaguetter
  • 1,5 dl nduja
  • 100 g chèvre
  • 1 st fikon
  • 1 dl pistagenötter
  • Olivolja
  • Flytande honung
  • Flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  • Dela minibaguetterna på längden. (Baka av baguetterna enligt anvisningar först om de inte är färdiga).
  • Lägg baugettehalvorna på en plåt och ringla olivolja över dem.
  • Bre på ndujan på baguetterna.
    Brödskivor med röd n'duja och grön olivolja på en svart platta.
  • Smula över chevréost.
  • Skiva fikonet i tunna skivor och fördela på baguetterna.
  • Toppa slutligen baguetterna med honung.
  • Gratinera ndujamackorna i ugnen i ca 10 min tills de börjar få lite färg.
  • När mackorna är färdiggratinerade hackar du pistagenötterna i små bitar och strör över.
  • Toppa till sist mackorna igen med honung och flingsalt!

Anteckning

Tips! Prova att byta ut fikonet mot ett päron och snåla inte med honungen!