Bakad aubergine
Skapat:
7 september, 2024
Senast ändrat:
6 september, 2024

0
Innehåll
När auberginen ugnsbakas kommer smakerna fram mer. Fyll med mättande kikärter och smakrika tomater och rödlök. En klick vitlöksyoghurt är toppen och ger god syrlighet till denna enkla och billiga middag.


Servings: 4
Ingredienser
- 2 aubergine à 400 g
- 4 msk olivolja extra virgin
- salt
- svartpeppar
- 2 förp kokta kikärtor à 380 g
- 1 rödlök finhackad
- 3 vitlöksklyftor finhackade
- 2 msk olivolja extra virgin
- 250 g körsbärstomater olika färger och halverade
- 2 dl persilja hackad
- 2 dl basilika hackad
- 1 msk balsamicovinäger
- 1 msk citronsaft
- salt
- peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Nu till fyllningen; Häll av och skölj kikärterna.
- Ta ut auberginehalvorna från ugnen och toppa med grönsaksfräset. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 15–20 minuter.
- Servera med t.ex. ris och vitlöksyoghurt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!