Go Back
+ servings
Ugnsbakad aubergine fylld med tomater och andra grönsaker på en plåt.
Print
Inga röster än

Bakad aubergine

Active Time1 timme
Måltid: Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: aubergine, kikärtor, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • 2 aubergine à 400 g
  • 4 msk olivolja extra virgin
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 förp kokta kikärtor à 380 g
  • 1 rödlök finhackad
  • 3 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 250 g körsbärstomater olika färger och halverade
  • 2 dl persilja hackad
  • 2 dl basilika hackad
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skölj och dela auberginen på mitten. Lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnsform. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  • Nu till fyllningen; Häll av och skölj kikärterna.
  • Fräs rödlök och vitlök i olivolja tills det mjuknar. Tillsätt kikärter, körsbärstomater och hälften av persiljan och basilikan. Smaka av med balsamicovinäger, citronsaft, salt och peppar.
  • Ta ut auberginehalvorna från ugnen och toppa med grönsaksfräset. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 15–20 minuter.
  • Servera med t.ex. ris och vitlöksyoghurt.