Krämiga chokladbollar
Skapat:
14 september, 2024
Senast ändrat:
23 juni, 2025

0
Innehåll
Krämiga chokladbollar är en riktig favorit för alla chokladälskare! Dessa klassiska små godsaker får en extra len och mjuk konsistens när de görs riktigt krämiga, vilket gör dem ännu godare. Med kakao, havregryn, smör och lite kaffe blir de både fylliga och smakrika. Rulla i kokos eller pärlsocker för en perfekt balans mellan sött och krispigt. Enkelt att göra och alltid uppskattat, oavsett tillfälle!

Total tid: 1 timme
Servings: 40 bollar
Ingredienser
- 15 dl havregryn
- 500 g smör rumstemperatur
- 5 dl socker
- 5 msk vaniljsocker
- 12 msk kakao
- 7-8 msk kaffe kallt
Instruktioner
- Krossa havregrynen i en matberedare.
- Blanda alla ingredienser i en bunke till en smet.
- Ställ smeten i kylen i ca 30-40 minuter så att smeten stelnar lite.
- Forma smeten till bollar i valfri storlek.
- Rulla bollarna i pärlsocker eller kokos
Anteckning
Hemligheten till att chokladbollarna blir krämiga är att krossa ned havregrynen i en matberedare.
per bollar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!