Go Back
+ servings
Runda chokladbollar täckta med kokos och pärlsocker på en träskål.
Print
Inga röster än

Krämiga chokladbollar

Krämiga chokladbollar som smälter i munnen. Oemotståndlig smak och passar perfekt till fikabordet!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bakverk & kakor, Barnvänligt, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter/desserter, Fika, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med barn, baka utan ugn, bollar, fika, gofika
Yield: 40 bollar

Materials

  • 15 dl havregryn
  • 500 g smör rumstemperatur
  • 5 dl socker
  • 5 msk vaniljsocker
  • 12 msk kakao
  • 7-8 msk kaffe kallt

Instruktioner

  • Krossa havregrynen i en matberedare.
  • Blanda alla ingredienser i en bunke till en smet.
  • Ställ smeten i kylen i ca 30-40 minuter så att smeten stelnar lite.
  • Forma smeten till bollar i valfri storlek.
  • Rulla bollarna i pärlsocker eller kokos

Anteckning

Hemligheten till att chokladbollarna blir krämiga är att krossa ned havregrynen i en matberedare.