Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grillad fläskkarré

Inga röster än
Skapat: 16 september, 2024
Senast ändrat: 15 september, 2024
Grillad fläskkarré

Grillad fläskkarré med friterad potatis, chimichurri, hemmagjord kall bearnaisesås och fräsch lök- och tomatsallad är en perfekt sommarrätt. Den saftiga karrén får en härlig grillsmak, medan chimichurrin ger en frisk och kryddig kick. Friterad potatis adderar krispighet och passar utmärkt med den krämiga, kalla bearnaisen. Den fräscha salladen med lök och tomat balanserar rätten med sina rena smaker. En komplett måltid som både är smakrik och mättande, perfekt för en solig dag vid grillen!

Servings: 4

Ingredienser

Fläskkarré:

Potatis:

Sås:

Chimichurri:

Instruktioner

Fläskkarré:

  • Fläskkarrén stektes i smör och smaksattes med Chicken & Steak -krydda.

Potatis:

  • Potatisen kokades först och smaksattes sedan med olivolja, flingsalt, svartpeppar, torkad dill och rosmarin.
  • Tillaga den sedan i air fryern.

Sås:

  • Smält smöret och ställ det åt sidan till det svalnat till rumstemperatur.
  • Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag. (Jag körde säkert 2-3 msk av både dragon och vitvinsvinäger för jag älskar de smakerna).
  • Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan man öka takten.
  • Vispa ned smöret, men häll inte i det vita som ligger på bottnen.
  • Vispa ner vinägerblandningen.
  • Smaka av med salt och vitpeppar. (Jag använde också lite finhackad persilja för extra smak på såsen som sista touch).

Chimichurri:

per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg