Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Grillad fläskkarré
Active Time
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fläskkarré, huvudrätt
Yield:
4
Materials
Fläskkarré:
Fläskkarré
smör
Chicken & Steak -krydda
Potatis:
potatis
olivolja
flingsalt
svartpeppar
torkad dill
rosmarin
Sås:
200
g
smör
1
msk
torkad dragon
1
msk
vitvinsvinäger
4
äggulor
2
dl
rapsolja
2
msk
färsk persilja
finhackad
salt
vitpeppar
Chimichurri:
2
dl
persilja
finhackad, 2 dl motsvarar 2 krukor
1
dl
olivolja
½
dl
citronjuice
3
msk
schalottenlök
finhackad
1
tsk
vitlök
finhackad
1
tsk
chiliflakes
t.ex. red hot chilipepper
1 ½
krm
salt
Instruktioner
Fläskkarré:
Fläskkarrén stektes i smör och smaksattes med Chicken & Steak -krydda.
Potatis:
Potatisen kokades först och smaksattes sedan med olivolja, flingsalt, svartpeppar, torkad dill och rosmarin.
Tillaga den sedan i air fryern.
Sås:
Smält smöret och ställ det åt sidan till det svalnat till rumstemperatur.
Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag. (Jag körde säkert 2-3 msk av både dragon och vitvinsvinäger för jag älskar de smakerna).
Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan man öka takten.
Vispa ned smöret, men häll inte i det vita som ligger på bottnen.
Vispa ner vinägerblandningen.
Smaka av med salt och vitpeppar. (Jag använde också lite finhackad persilja för extra smak på såsen som sista touch).
Chimichurri:
Rör ihop persilja, olivolja, citronjuice, schalottenlök, vitlök och chiliflakes i en skål. Smaka av med salt.