Go Back
+ servings
Grillad fläskkarré serverad med ugnsbakade potatisar och sås på en tallrik.
Print
Inga röster än

Grillad fläskkarré

Active Time30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fläskkarré, huvudrätt
Yield: 4

Materials

Fläskkarré:

  • Fläskkarré
  • smör
  • Chicken & Steak -krydda

Potatis:

  • potatis
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • torkad dill
  • rosmarin

Sås:

  • 200 g smör
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk färsk persilja finhackad
  • salt
  • vitpeppar

Chimichurri:

  • 2 dl persilja finhackad, 2 dl motsvarar 2 krukor
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl citronjuice
  • 3 msk schalottenlök finhackad
  • 1 tsk vitlök finhackad
  • 1 tsk chiliflakes t.ex. red hot chilipepper
  • 1 ½ krm salt

Instruktioner

Fläskkarré:

  • Fläskkarrén stektes i smör och smaksattes med Chicken & Steak -krydda.

Potatis:

  • Potatisen kokades först och smaksattes sedan med olivolja, flingsalt, svartpeppar, torkad dill och rosmarin.
  • Tillaga den sedan i air fryern.

Sås:

  • Smält smöret och ställ det åt sidan till det svalnat till rumstemperatur.
  • Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag. (Jag körde säkert 2-3 msk av både dragon och vitvinsvinäger för jag älskar de smakerna).
  • Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan man öka takten.
  • Vispa ned smöret, men häll inte i det vita som ligger på bottnen.
  • Vispa ner vinägerblandningen.
  • Smaka av med salt och vitpeppar. (Jag använde också lite finhackad persilja för extra smak på såsen som sista touch).

Chimichurri:

  • Rör ihop persilja, olivolja, citronjuice, schalottenlök, vitlök och chiliflakes i en skål. Smaka av med salt.