Kladdkakecookies och chocolate chip cookies i ett
Skapat:
18 september, 2024
Senast ändrat:
18 september, 2024

0
Kladdkakecookies och chocolate chip cookies i en och samma kaka är den ultimata kombinationen för chokladfantaster! Dessa kakor har den kladdiga insidan från kladdkakan och den gyllene, lätt krispiga ytan från klassiska chocolate chip cookies. Varje tugga bjuder på en underbar blandning av smältande chokladbitar och segt, kladdigt inre. De är perfekta för alla tillfällen – från fika till efterrätt. En enkel men dekadent bakelse som förenar det bästa av två världar och garanterat gör succé!

Total tid: 35 minuter
Servings: 12 cookies
Ingredienser
- 150 gram smör
- ½ dl strösocker
- 1 ½ dl farinsocker
- 1 ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- lite salt
- 100 gram choklad
Topping:
- 100 gram choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Vispa smör, farinsocker, strösocker och ägg i en bunke. Häll ner resterande torra ingredienser. Hacka till sist ner chokladen grovhackat, i bunken. Ställ åt sidan.
Kladdkakssmet:
- Smält smör i en kastrull, häll ner strösocker och salt. Rör ner vetemjöl, sen äggen och till sist kakaon. Rör till en slät smet. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper (5 på varje).
- Rulla degen till bollar och lägg över smeten. Grädda i ugn i cirka 15 – 20 minuter. Ta ut, lägg en chokladruta på varje kaka så den smälter. Låt svalna, njut!!
per cookies
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!