Go Back
+ servings
En person håller en kladdkakecookie med smält choklad inuti, som är delad på mitten.
Print
Inga röster än

Kladdkaks-chocolate chip cookies

Kombinationen mellan en kladdig kladdkaka och sega chocolate chip cookies! Vad kan man mer begär? Denna kaka kan man både få en kladdig mitten och sega kanter. En kaka som ingen får missa😍
Förberedelser20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätt, Fika, Kladdkaka
Kök: Amerikanskt
Keyword: fika, gofika
Yield: 12 cookies

Materials

Chocolate chip cookies:

  • 150 gram smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • lite salt
  • 100 gram choklad

Kladdkakssmet:

  • 100 gram smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • ½ dl kakao

Topping:

  • 100 gram choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Chocolate chip cookies:

  • Vispa smör, farinsocker, strösocker och ägg i en bunke. Häll ner resterande torra ingredienser. Hacka till sist ner chokladen grovhackat, i bunken. Ställ åt sidan.

Kladdkakssmet:

  • Smält smör i en kastrull, häll ner strösocker och salt. Rör ner vetemjöl, sen äggen och till sist kakaon. Rör till en slät smet. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper (5 på varje).
  • Rulla degen till bollar och lägg över smeten. Grädda i ugn i cirka 15 - 20 minuter. Ta ut, lägg en chokladruta på varje kaka så den smälter. Låt svalna, njut!!