Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fläskfärswok med gurk- och morotssallad med asiatiska smaker

Inga röster än
Skapat: 22 september, 2024
Senast ändrat: 22 september, 2024
Fläskfärswok med gurk- och morotssallad med asiatiska smaker

Fläskfärswok med gurk- och morotssallad är en lättlagad och smakrik rätt med fräscha asiatiska toner.

Woken är fylld med saftig fläskfärs smaksatt med chili, soja och vitlök, och serveras med en krispig sallad av gurka och morot. Salladen får en frisk kick från en dressing med risvinäger, sesamolja och chili, vilket balanserar perfekt mot den mustiga woken. En rätt som både är snabb och full av smak!

Fläskfärswok med gurk- och morotssallad med asiatiska smaker | Receptskatt
Fläskfärswok med gurk- och morotssallad med asiatiska smaker 6
Total tid: 20 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 318kcal

Ingredienser

Sallad

Instruktioner

Salladen

  • Blanda ihop alla såser till salladen.
  • Hyvla/skiva alla grönsaker.
  • Häll på såsen på grönsakerna och ställ in i kyl (helst iallafall 30 min innan).

Woken

  • Stek färsen i lite olja.
  • Lägg till lök, vitlök och hackad chili.
  • Stek tills köttet börjat smula sig.
  • Tillsätt såserna och blanda ihop väl.
  • Koka ris enligt anvisningar.
  • Servera woken toppad med salladslök och chili.
  • Servera allting ihop.

Näringsinnehåll

Kalorier: 318kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 20g | Fat: 25g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 81mg | Natrium: 836mg | Kalium: 347mg | Fiber: 0,1g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 101IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 26mg | Järn: 1mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg