Fläskfärswok med gurk- och morotssallad med asiatiska smaker
En enkel wok med mycket smaker som blir en utmärkt vardagsmiddag.
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, Köttfärsrecept, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: smakrika recept
Yield: 4 portioner
Calories: 318kcal
- Ca. 450 gr fläskfärs
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 st gul lök skuren i båtar
- 1 dl ostronsås
- 1 msk fisksås
- 1 msk soja
- 1 st färsk chili ½ hackad i färsen, ½ skivad på toppen
- 2 st salladslökar skivade
- Sesamfrön
Sallad
- ½ st gurka hyvlad
- 2 st morötter hyvlade
- 1 st salladslök skivad
- 4 msk soja
- 1 tsk risvinäger
- 1 tsk chiliolja
- 2 tsk sesamolja
- Chiliflakes
Salladen
Blanda ihop alla såser till salladen.
Hyvla/skiva alla grönsaker.
Häll på såsen på grönsakerna och ställ in i kyl (helst iallafall 30 min innan).
Woken
Stek färsen i lite olja.
Lägg till lök, vitlök och hackad chili.
Stek tills köttet börjat smula sig.
Tillsätt såserna och blanda ihop väl.
Koka ris enligt anvisningar.
Servera woken toppad med salladslök och chili.
Servera allting ihop.
Kalorier: 318kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 20g | Fat: 25g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 81mg | Natrium: 836mg | Kalium: 347mg | Fiber: 0,1g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 101IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 26mg | Järn: 1mg