Go Back
+ servings
En stekpanna med fläskfärs, grönsaker och koriander, serverad med ris och lime.
Print
Inga röster än

Fläskfärswok med gurk- och morotssallad med asiatiska smaker

En enkel wok med mycket smaker som blir en utmärkt vardagsmiddag.
Total tid20 minuter
Måltid: Huvudrätt, Köttfärsrecept, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: smakrika recept
Yield: 4 portioner
Calories: 318kcal

Materials

  • Ca. 450 gr fläskfärs
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 st gul lök skuren i båtar
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 st färsk chili ½ hackad i färsen, ½ skivad på toppen
  • 2 st salladslökar skivade
  • Sesamfrön

Sallad

  • ½ st gurka hyvlad
  • 2 st morötter hyvlade
  • 1 st salladslök skivad
  • 4 msk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk chiliolja
  • 2 tsk sesamolja
  • Chiliflakes

Instruktioner

Salladen

  • Blanda ihop alla såser till salladen.
  • Hyvla/skiva alla grönsaker.
  • Häll på såsen på grönsakerna och ställ in i kyl (helst iallafall 30 min innan).

Woken

  • Stek färsen i lite olja.
  • Lägg till lök, vitlök och hackad chili.
  • Stek tills köttet börjat smula sig.
  • Tillsätt såserna och blanda ihop väl.
  • Koka ris enligt anvisningar.
  • Servera woken toppad med salladslök och chili.
  • Servera allting ihop.

Nutrition

Kalorier: 318kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 20g | Fat: 25g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 81mg | Natrium: 836mg | Kalium: 347mg | Fiber: 0,1g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 101IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 26mg | Järn: 1mg