Sockerkaka med brynt smör
Skapat:
23 september, 2024
Senast ändrat:
23 september, 2024

0
En lyxig variant av den klassiska sockerkakan där brynt smör tillför en härlig kolasmak. Denna kaka är fluffig, mjuk och smälter i munnen – perfekt för nästa fika.
Det brynta smöret ger en djupare, lite nötaktig smak som gör att kakan känns extra speciell och lyxig. Låter inte detta helt fantastiskt? En perfekt kombination av traditionell sockerkaka med en twist av modern smak!

Total tid: 40 minuter
Servings: 1 kaka
Calories: 2654kcal
Ingredienser
- 75 gram smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- ½ dl farinsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 1 tsk limejuice
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
- Bryn smöret i en kastrull (tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt). Låt svalna.
- Vispa strösocker, farinsocker och ägg pösigt med elvisp.
- Vänd ner vetemjölet och bakpulvret.
- Häll ner mjölken, och pressa ner limen. Rör ner smöret.
- Vänd ner smeten i en smörad och bröad form. Ställ in i ugnen i 35 – 40 minuter. Testa med provsticka och se när den är klar.
- Ta ut, låt svalna och njut!
Näringsinnehåll
Kalorier: 2654kcal | Carbohydrates: 482g | Protein: 35g | Fat: 68g | Mättat fett: 41g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 17g | Transfett: 2g | Kolesterol: 181mg | Natrium: 704mg | Kalium: 564mg | Fiber: 8g | Socker: 254g | Vitamin A: 2048IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 319mg | Järn: 15mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!