Sockerkaka med brynt smör
En lyxig variant av sockerkaka, som passar perfekt till nästa fika! En fluffig kaka som smälter i munnen, och är så mjuk och god! Kombineras med en efter smak av kola! Låter inte detta helt fantastiskt? Testa isåfall
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätt, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: mjuka kakor, sockerkaka
Yield: 1 kaka
Calories: 2654kcal
- 75 gram smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- ½ dl farinsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 1 tsk limejuice
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
Bryn smöret i en kastrull (tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt). Låt svalna.
Vispa strösocker, farinsocker och ägg pösigt med elvisp.
Vänd ner vetemjölet och bakpulvret.
Häll ner mjölken, och pressa ner limen. Rör ner smöret.
Vänd ner smeten i en smörad och bröad form. Ställ in i ugnen i 35 - 40 minuter. Testa med provsticka och se när den är klar.
Ta ut, låt svalna och njut!
Kalorier: 2654kcal | Carbohydrates: 482g | Protein: 35g | Fat: 68g | Mättat fett: 41g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 17g | Transfett: 2g | Kolesterol: 181mg | Natrium: 704mg | Kalium: 564mg | Fiber: 8g | Socker: 254g | Vitamin A: 2048IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 319mg | Järn: 15mg