Go Back
+ servings
En sockerkaka med brynt smör, delvis skuren, på en skärbräda med en växt i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Sockerkaka med brynt smör

En lyxig variant av sockerkaka, som passar perfekt till nästa fika! En fluffig kaka som smälter i munnen, och är så mjuk och god! Kombineras med en efter smak av kola! Låter inte detta helt fantastiskt? Testa isåfall
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätt, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: mjuka kakor, sockerkaka
Yield: 1 kaka
Calories: 2654kcal

Materials

  • 75 gram smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk limejuice

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Bryn smöret i en kastrull (tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt). Låt svalna.
  • Vispa strösocker, farinsocker och ägg pösigt med elvisp.
  • Vänd ner vetemjölet och bakpulvret.
  • Häll ner mjölken, och pressa ner limen. Rör ner smöret.
  • Vänd ner smeten i en smörad och bröad form. Ställ in i ugnen i 35 - 40 minuter. Testa med provsticka och se när den är klar.
  • Ta ut, låt svalna och njut!

Nutrition

Kalorier: 2654kcal | Carbohydrates: 482g | Protein: 35g | Fat: 68g | Mättat fett: 41g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 17g | Transfett: 2g | Kolesterol: 181mg | Natrium: 704mg | Kalium: 564mg | Fiber: 8g | Socker: 254g | Vitamin A: 2048IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 319mg | Järn: 15mg