Magisk smashburgare med dillpicklad gurka och rostad vitlöksdressing
Skapat:
24 september, 2024
Senast ändrat:
24 september, 2024

0
Denna magiska smashburgare tar burgarupplevelsen till en ny nivå med sina saftiga, krispiga köttpuckar. Toppad med hemlagad dillpicklad gurka, som ger en syrlig kontrast till den rika smaken av köttet, och en ljuvligt krämig rostad vitlöksdressing som adderar en fyllig, smakrik touch.
Perfekt till en snabb och lyxig vardagsmiddag eller som en imponerande helgrätt.

Total tid: 1 timme
Servings: 4 portioner
Utrustning
- Smashjärn
- Stekhäll
Ingredienser
Burgare
- 4 st köttbollar á 100 gram
- 4 st hamburgerbröd
- 8 skivor Cheddarost
- Amerikansk senap
- Salt
- Svartpeppar
Dillpicklad gurka
- 1 msk dillfrön
- 1 msk senapsfrön
- 1 kruka dill
- 1 st gurka
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 dl ättiksprit (12%)
Dressingen
- 2-3 st hela vitlökar
- Olivolja
- 1 burk Hellmans majonnäs
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner
Dillpicklad gurka:
- Börja med att göra gurkan, gärna dagen innan.
- Skiva gurkan i 2mm skivor och lägg den i en rengjord glasburk, varva med kvistarna från 1 kruka dill och fröna.
- Häll sedan på 1-2-3 lagen.
- Ställ i kylen över natten för bästa resultat.
Dressingen:
- Skär av toppen på vitlöken.
- Häll lite olivolja på vitlöken.
- Vira in i folie och kör på ca 200 grader indirekt grillning på grillen eller 200 grader i ugnen.
- När den mjuknat så pressar du ut vitlöken på en tallrik.
- Mosa med gaffel och ta bort om det finns något hårt skal.
- Blanda vitlöken med majonnäsen.
Smasha burgare:
- Hetta upp stekhällen riktigt varm, 230-260 grader.
- Lägg på köttbollen, skall bli ett fräsande ljud.
- Låt ligga på i 10-15 sek.
- Vänd så du får stekytan uppåt.
- Smasha/tryck ut bollen platt ca 7mm tjock med ett smashjärn.
- Salt, svartpeppar och amerikansk senap.
- Stek 1,-1,5 min tills köttet fått en fin stekyta, skrapa loss köttet med en tunn stekspade.
- Vänd, salt och svartpeppar och på med cheddarost.
- Stek ytterligare 1-1,5 min
- Värm på bröden lite.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!