Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Magisk smashburgare med dillpicklad gurka och rostad vitlöksdressing
En riktigt bra burgare med dillpicklad gurka och dressing med rostad vitlök.
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Hamburgare, Kött, Middagstips, Snabbmat
Kök:
Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword:
grym hamburgare, smasha hamburgare, snabbmat
Yield:
4
portioner
Equipment
Smashjärn
Stekhäll
Materials
Burgare
4
st
köttbollar á 100 gram
4
st
hamburgerbröd
8
skivor
Cheddarost
Amerikansk senap
Salt
Svartpeppar
Dillpicklad gurka
1
msk
dillfrön
1
msk
senapsfrön
1
kruka
dill
1
st
gurka
3
dl
vatten
2
dl
socker
1
dl
ättiksprit (12%)
Dressingen
2-3
st
hela vitlökar
Olivolja
1
burk
Hellmans majonnäs
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Dillpicklad gurka:
Börja med att göra gurkan, gärna dagen innan.
Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig, dra av kastrullen och låt svalna något.
Skiva gurkan i 2mm skivor och lägg den i en rengjord glasburk, varva med kvistarna från 1 kruka dill och fröna.
Häll sedan på 1-2-3 lagen.
Ställ i kylen över natten för bästa resultat.
Dressingen:
Skär av toppen på vitlöken.
Häll lite olivolja på vitlöken.
Vira in i folie och kör på ca 200 grader indirekt grillning på grillen eller 200 grader i ugnen.
När den mjuknat så pressar du ut vitlöken på en tallrik.
Mosa med gaffel och ta bort om det finns något hårt skal.
Blanda vitlöken med majonnäsen.
Smaka av med salt och peppar.
Smasha burgare:
Hetta upp stekhällen riktigt varm, 230-260 grader.
Lägg på köttbollen, skall bli ett fräsande ljud.
Låt ligga på i 10-15 sek.
Vänd så du får stekytan uppåt.
Smasha/tryck ut bollen platt ca 7mm tjock med ett smashjärn.
Salt, svartpeppar och amerikansk senap.
Stek 1,-1,5 min tills köttet fått en fin stekyta, skrapa loss köttet med en tunn stekspade.
Vänd, salt och svartpeppar och på med cheddarost.
Stek ytterligare 1-1,5 min
Värm på bröden lite.
Montering
Bröd
Dressing med rostad vitlök
Burgare
Cheddar
Dillpicklad gurka
Ketchup
Bröd