Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Spatchcock kyckling med pommes och currydressing

Inga röster än
Skapat: 26 september, 2024
Senast ändrat: 26 september, 2024
Spatchcock kyckling med pommes och currydressing

Grillad spatchcock kyckling är ett smidigt och läckert sätt att servera hel kyckling på kortare tid. Genom att fläka ut kycklingen tillagas den snabbare och får en jämnare stekyta. Den får en härligt krispig yta och saftigt kött som serveras med krispiga pommes och en krämig, kryddig currydressing. Currydressingen tillför en perfekt balans av sötma och krydda som kompletterar den grillade smaken.

Vad är spatchcock kyckling?

Spatchcock kyckling är en metod för att tillaga kyckling där man öppnar upp fågeln genom att skära bort ryggraden, och sedan plattar ut den innan tillagning.

Detta gör att kycklingen blir tunnare och kan tillagas snabbare och jämnare, särskilt om man grillar eller rostar den i ugnen.

Genom att sprida ut kycklingen på detta sätt får man också ett krispigare skinn eftersom hela ytan utsätts för mer värme. Metoden kallas ibland även ”butterfly chicken” på engelska.

Total tid: 1 timme 30 minuter
Servings: 6 personer
Calories: 523kcal

Ingredienser

Till kycklingen:

  • 2 st hela kycklingar
  • Rub som du gillar

Till currydressing:

Instruktioner

  • Tänd grillen, indirekt grillning 180 grader.

Kycklingen

  • Lägg kycklingen med ryggen uppåt.
  • Ta en vass och bra sax och klipp hela vägen längs ena sidan på ryggraden.
  • Gör sen samma sak på andra sidan och ta bort ryggraden helt.
  • Vänd nu kycklingen så bröstsidan kommer uppåt.
  • Tryck lite lätt på bröstet så kycklingen platttas ut lite.
  • Vänd gärna lårbitarna så allt ligger platt.
  • Gnid in rubben på kycklingen.
  • Grilla på indirekt grillning tills kycklingen nåt en innertemp på 70 grader. (82 grader intill benet). Använd stektermometer.

Currydressing

  • Blanda ihop alla ingredienser och låt dra i kylen tills maten är klar på grillen.
  • När kycklingen är klar så serverar du med pommes, sallad och currydressing.
  • Smaklig måltid 😊

Näringsinnehåll

Kalorier: 523kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 2g | Fat: 56g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 30g | Enkelomättat fett: 13g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 434mg | Kalium: 68mg | Fiber: 0,2g | Socker: 2g | Vitamin A: 290IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 43mg | Järn: 0,4mg
per personer
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg