Go Back
+ servings
En tallrik med grillad kyckling, pommes frites, sås och en sallad med tomater och grönsaker.
Print
Inga röster än

Spatchcock kyckling med pommes och currydressing

Ett supergott sätt att tillaga hel kyckling på. Det är enkelt att göra och ger en jämnare tillagning.
Förberedelser30 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Grillat, Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök: Amerikanskt
Keyword: grillad kyckling, grillat är gott
Yield: 6 personer
Calories: 523kcal

Materials

Till kycklingen:

  • 2 st hela kycklingar
  • Rub som du gillar

Till currydressing:

  • 4 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk curry
  • 2 st vitlöksklyftor rivna
  • 4 tsk pressad citron
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Tänd grillen, indirekt grillning 180 grader.

Kycklingen

  • Lägg kycklingen med ryggen uppåt.
  • Ta en vass och bra sax och klipp hela vägen längs ena sidan på ryggraden.
  • Gör sen samma sak på andra sidan och ta bort ryggraden helt.
  • Vänd nu kycklingen så bröstsidan kommer uppåt.
  • Tryck lite lätt på bröstet så kycklingen platttas ut lite.
  • Vänd gärna lårbitarna så allt ligger platt.
  • Gnid in rubben på kycklingen.
  • Grilla på indirekt grillning tills kycklingen nåt en innertemp på 70 grader. (82 grader intill benet). Använd stektermometer.

Currydressing

  • Blanda ihop alla ingredienser och låt dra i kylen tills maten är klar på grillen.
  • När kycklingen är klar så serverar du med pommes, sallad och currydressing.
  • Smaklig måltid 😊

Nutrition

Kalorier: 523kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 2g | Fat: 56g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 30g | Enkelomättat fett: 13g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 434mg | Kalium: 68mg | Fiber: 0,2g | Socker: 2g | Vitamin A: 290IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 43mg | Järn: 0,4mg