Spatchcock kyckling med pommes och currydressing
Ett supergott sätt att tillaga hel kyckling på.
Det är enkelt att göra och ger en jämnare tillagning.
Förberedelser30 minuter minuter
Active Time1 timme t
Total tid1 timme t 30 minuter minuter
Måltid: Grillat, Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök: Amerikanskt
Keyword: grillad kyckling, grillat är gott
Yield: 6 personer
Calories: 523kcal
Till kycklingen:
- 2 st hela kycklingar
- Rub som du gillar
Till currydressing:
- 4 dl majonnäs
- 2 dl crème fraiche
- 4 msk curry
- 2 st vitlöksklyftor rivna
- 4 tsk pressad citron
- Salt
- Svartpeppar
Kycklingen
Lägg kycklingen med ryggen uppåt.
Ta en vass och bra sax och klipp hela vägen längs ena sidan på ryggraden.
Gör sen samma sak på andra sidan och ta bort ryggraden helt.
Vänd nu kycklingen så bröstsidan kommer uppåt.
Tryck lite lätt på bröstet så kycklingen platttas ut lite.
Vänd gärna lårbitarna så allt ligger platt.
Gnid in rubben på kycklingen.
Grilla på indirekt grillning tills kycklingen nåt en innertemp på 70 grader. (82 grader intill benet). Använd stektermometer.
Currydressing
Blanda ihop alla ingredienser och låt dra i kylen tills maten är klar på grillen.
När kycklingen är klar så serverar du med pommes, sallad och currydressing.
Smaklig måltid 😊
Kalorier: 523kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 2g | Fat: 56g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 30g | Enkelomättat fett: 13g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 434mg | Kalium: 68mg | Fiber: 0,2g | Socker: 2g | Vitamin A: 290IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 43mg | Järn: 0,4mg