Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kanelbullekladdkaka

Inga röster än
Skapat: 29 september, 2024
Senast ändrat: 29 september, 2024
Kanelbullekladdkaka

Fira kanelbullens dag 4 oktober med en kanelbullekladdkaka! Snabbare och lättare än att göra traditionella kanelbullar men minst lika gott!

Skulle det vara så att du ändå vill baka kanelbullar, så kan du testa på några av dessa:

Total tid: 40 minuter
Servings: 10
Calories: 449kcal

Utrustning

  • Springform 22-24 cm

Ingredienser

Kladdkaka

Fyllning

Dekoration

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform 22-24 cm.
  • Smöra kanterna på insidan och klä dem med bakplåtspapper.
  • På det sättet slipper du att kakan fastnar i formen.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda ihop smör, ägg, socker, vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker i en bunke.
  • Häll smeten i formen.
  • Smält smöret till fyllningen.
  • Blanda ner farinsocker, kanel och finriven mandelmassa.
  • Ringla fyllningen över kakan, enklast med en spritspåse eftersom fyllningen inte är rinnande.
  • Gör swirlmönster genom att ta en tandpetare och föra runt den på ytan så att fyllningen får marmorerat mönster, tänk att du gör 8:or. 
 

  • Strö på pärlsocker.
  • Grädda ca 20 min mitt i ugnen.
  • Kakan ska dallra lite i mitten när du tar ut den.
  • Klart!
  • Känn dig supersmart som fixade kanelbullar i turbofart!

Näringsinnehåll

Kalorier: 449kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 6g | Fat: 23g | Mättat fett: 13g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 1g | Kolesterol: 103mg | Natrium: 182mg | Kalium: 73mg | Fiber: 1g | Socker: 32g | Vitamin A: 697IU | Vitamin C: 0,05mg | Kalcium: 23mg | Järn: 2mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg