Go Back
+ servings
Kanelbullekladdkaka med kanel och pärlsocker på en marmorplatta.
Print
Inga röster än

Kanelbullekladdkaka

Fira kanelbullens dag 4 oktober med en kanelbullekladdkaka! Snabbare och lättare än att göra bullar men minst lika gott!
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Bullar, Fika, Kladdkaka, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kanelbullens dag, kanelbullerecept, variant av kanelbulle
Yield: 10
Calories: 449kcal

Equipment

  • Springform 22-24 cm

Materials

Kladdkaka

  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 50 g smör
  • 1 msk malen kanel
  • 2 msk farinsocker
  • 50 g mandelmassa finriven

Dekoration

  • Pärlsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform 22-24 cm.
  • Smöra kanterna på insidan och klä dem med bakplåtspapper.
  • På det sättet slipper du att kakan fastnar i formen.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda ihop smör, ägg, socker, vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker i en bunke.
  • Häll smeten i formen.
  • Smält smöret till fyllningen.
  • Blanda ner farinsocker, kanel och finriven mandelmassa.
  • Ringla fyllningen över kakan, enklast med en spritspåse eftersom fyllningen inte är rinnande.
  • Gör swirlmönster genom att ta en tandpetare och föra runt den på ytan så att fyllningen får marmorerat mönster, tänk att du gör 8:or. 
 

  • Strö på pärlsocker.
  • Grädda ca 20 min mitt i ugnen.
  • Kakan ska dallra lite i mitten när du tar ut den.
  • Klart!
  • Känn dig supersmart som fixade kanelbullar i turbofart!

Nutrition

Kalorier: 449kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 6g | Fat: 23g | Mättat fett: 13g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 1g | Kolesterol: 103mg | Natrium: 182mg | Kalium: 73mg | Fiber: 1g | Socker: 32g | Vitamin A: 697IU | Vitamin C: 0,05mg | Kalcium: 23mg | Järn: 2mg