Kanelbullekladdkaka
Fira kanelbullens dag 4 oktober med en kanelbullekladdkaka! Snabbare och lättare än att göra bullar men minst lika gott!
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Bullar, Fika, Kladdkaka, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kanelbullens dag, kanelbullerecept, variant av kanelbulle
Yield: 10
Calories: 449kcal
Kladdkaka
- 200 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk vaniljsocker
Fyllning
- 50 g smör
- 1 msk malen kanel
- 2 msk farinsocker
- 50 g mandelmassa finriven
Sätt ugnen på 200 grader.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform 22-24 cm.
Smöra kanterna på insidan och klä dem med bakplåtspapper.
På det sättet slipper du att kakan fastnar i formen.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ihop smör, ägg, socker, vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker i en bunke.
Häll smeten i formen.
Smält smöret till fyllningen.
Blanda ner farinsocker, kanel och finriven mandelmassa.
Ringla fyllningen över kakan, enklast med en spritspåse eftersom fyllningen inte är rinnande.
Gör swirlmönster genom att ta en tandpetare och föra runt den på ytan så att fyllningen får marmorerat mönster, tänk att du gör 8:or.
Strö på pärlsocker.
Grädda ca 20 min mitt i ugnen.
Kakan ska dallra lite i mitten när du tar ut den.
Klart!
Känn dig supersmart som fixade kanelbullar i turbofart!
Kalorier: 449kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 6g | Fat: 23g | Mättat fett: 13g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 1g | Kolesterol: 103mg | Natrium: 182mg | Kalium: 73mg | Fiber: 1g | Socker: 32g | Vitamin A: 697IU | Vitamin C: 0,05mg | Kalcium: 23mg | Järn: 2mg