Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vegansk hasselnötsbrownie med vispad chokladganache 

Inga röster än
Skapat: 30 september, 2024
Senast ändrat: 1 oktober, 2024
Vegansk hasselnötsbrownie med vispad chokladganache 

Den veganska hasselnötsbrownien är en underbart kladdig chokladkaka, fylld med rostade hasselnötter som ger en härligt nötig smak och krispighet.

Toppa den med en len och fluffig vispad chokladganache för en dekadent kombination av fyllig chokladsmak och krämighet.

Perfekt för chokladälskare och ett oemotståndligt veganskt alternativ till traditionella brownies.

Total tid: 1 timme
Servings: 8 portioner

Ingredienser

Vispad chokladganache

Brownie

Instruktioner

Vispad ganache

  • Lägg allt i en kastrull och värm upp försiktigt under omrörning tills chokladen smälter.
    Ta av från plattan, låt svalna och ställ i kylen ett par timmar tills den svalnat helt och är kall. Vispa upp och lägg i spritspåse med valfri tyll. 

Brownie

  • Värm ugnen till 200 grader över- och undervärme. 
  • Rör ihop alla ingredienser till en slät smet.
  • Klä en springform 18-20 cm eller en avlång brödform med bakplåtspapper.
  • Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 12-20 minuter. Tiden är olika beroende på din ugn!
    Brownien ska vara lite gungig när den är klar. Låt svalna och ställ i kylen för att sätta sig. Helst över natten, men det går bra med ett par timmar också. 
  • Skär brownien i bitar och spritsa chokladganachen på. Servera! 
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg