Go Back
+ servings
Vegansk hasselnötsbrownie med chokladganache och gula blommor på toppen.
Print
Inga röster än

Vegansk hasselnötsbrownie med vispad chokladganache 

Vegansk hasselnötsbrownie med dinkelmjöl och vispad chokladganache
Total tid1 timme
Måltid: Brownie, Choklad
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med choklad, veganska bakverk
Yield: 8 portioner

Materials

Vispad chokladganache

  • 100 g mörk choklad mejerifri, hackad eller pellets
  • 100 g kokosgrädde
  • 1 msk ljus eller mörk sirap
  • 1 nypa flingsalt

Brownie

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl rostade och skalade hasselnötter
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 dl starkt kallt kaffe
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl växtbaserad dryck tex havredryck

Instruktioner

Vispad ganache

  • Lägg allt i en kastrull och värm upp försiktigt under omrörning tills chokladen smälter.
    Ta av från plattan, låt svalna och ställ i kylen ett par timmar tills den svalnat helt och är kall. Vispa upp och lägg i spritspåse med valfri tyll. 

Brownie

  • Värm ugnen till 200 grader över- och undervärme. 
  • Rör ihop alla ingredienser till en slät smet.
  • Klä en springform 18-20 cm eller en avlång brödform med bakplåtspapper.
  • Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 12-20 minuter. Tiden är olika beroende på din ugn!
    Brownien ska vara lite gungig när den är klar. Låt svalna och ställ i kylen för att sätta sig. Helst över natten, men det går bra med ett par timmar också. 
  • Skär brownien i bitar och spritsa chokladganachen på. Servera!