Vegansk hasselnötsbrownie med vispad chokladganache
Vegansk hasselnötsbrownie med dinkelmjöl och vispad chokladganache
Måltid: Brownie, Choklad
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med choklad, veganska bakverk
Yield: 8 portioner
Vispad chokladganache
- 100 g mörk choklad mejerifri, hackad eller pellets
- 100 g kokosgrädde
- 1 msk ljus eller mörk sirap
- 1 nypa flingsalt
Brownie
- 2 dl strösocker
- 1 dl mörkt muscovadosocker
- 1 dl rostade och skalade hasselnötter
- 4 dl dinkelmjöl
- 2 dl hasselnötsmjöl
- 1.5 dl kakao
- 2 krm vaniljpulver
- 1 dl starkt kallt kaffe
- 1 nypa flingsalt
- 2 dl rapsolja
- 1 dl växtbaserad dryck tex havredryck
Vispad ganache
Lägg allt i en kastrull och värm upp försiktigt under omrörning tills chokladen smälter. Ta av från plattan, låt svalna och ställ i kylen ett par timmar tills den svalnat helt och är kall. Vispa upp och lägg i spritspåse med valfri tyll.
Brownie
Värm ugnen till 200 grader över- och undervärme.
Rör ihop alla ingredienser till en slät smet.
Klä en springform 18-20 cm eller en avlång brödform med bakplåtspapper.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 12-20 minuter. Tiden är olika beroende på din ugn! Brownien ska vara lite gungig när den är klar. Låt svalna och ställ i kylen för att sätta sig. Helst över natten, men det går bra med ett par timmar också. Skär brownien i bitar och spritsa chokladganachen på. Servera!