Strimlad kyckling i Teriyakisås
Skapat:
30 september, 2024
Senast ändrat:
30 september, 2024

1
Strimlad kyckling i teriyakisås är en smakrik och snabb rätt perfekt för en vardagsmiddag.
Kycklingfilé steks tillsammans med vitlök, morötter, purjolök och sockerärtor i en fyllig teriyakisås. Den serveras på en fräsch bädd av isbergssallad och toppas med sesamfrön för extra textur.
En enkel men elegant måltid som balanserar söta och salta smaker.
Om du vill ha det mer mättande, så kan du servera nykokt basmatiris till.
Total tid: 1 minute
Servings: 4 portioner
Calories: 266kcal
Ingredienser
- 500 g strimlad kycklingfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 1 liten purjolök
- 150 g sockerärtor
- 250 ml teriyakisås
- 1 dl vatten
- Sesamfrön
- Salt o peppar
- 1 st litet huvud isbergssallad
Instruktioner
- Skala o riv vitlöken.
- Stek den strimlade kycklingen i omgångar. Tillsätt vitlök o sesamfrö i slutet av varje stekomgång.
- Lägg kycklingen i en gryta.
- Skala morötter o ansa purjolöken.
- Skär dem i tunna sneda skivor.
- Lägg morötterna o purjon i grytan.
- Tillsätt vatten o teriyakisås, koka i ca 5 min.
- Tillsätt sockerärtor o koka upp.
- Ansa o riv sallad i bitar.
- Servera ris o teriyakigrytan på salladsbädd.
Näringsinnehåll
Kalorier: 266kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 34g | Fat: 4g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 80mg | Natrium: 3096mg | Kalium: 967mg | Fiber: 3g | Socker: 16g | Vitamin A: 6318IU | Vitamin C: 31mg | Kalcium: 83mg | Järn: 3mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!