Go Back
+ servings
En skål med strimlad kyckling i teriyakisås, grönsaker och sesamfrön på en bädd av sallad.
Print
Inga röster än

Strimlad kyckling i Teriyakisås

Underbart god kycklingrätt. Perfekt bjudmat.
Förberedelser30 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 minute
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: kinamat, laga mat med kyckling, lättlagade kycklingrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 266kcal

Materials

  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 150 g sockerärtor
  • 250 ml teriyakisås
  • 1 dl vatten
  • Sesamfrön
  • Salt o peppar
  • 1 st litet huvud isbergssallad

Instruktioner

  • Skala o riv vitlöken.
  • Stek den strimlade kycklingen i omgångar. Tillsätt vitlök o sesamfrö i slutet av varje stekomgång.
  • Lägg kycklingen i en gryta.
  • Skala morötter o ansa purjolöken.
  • Skär dem i tunna sneda skivor.
  • Lägg morötterna o purjon i grytan.
  • Tillsätt vatten o teriyakisås, koka i ca 5 min.
  • Tillsätt sockerärtor o koka upp.
  • Ansa o riv sallad i bitar.
  • Servera ris o teriyakigrytan på salladsbädd.

Nutrition

Kalorier: 266kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 34g | Fat: 4g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 80mg | Natrium: 3096mg | Kalium: 967mg | Fiber: 3g | Socker: 16g | Vitamin A: 6318IU | Vitamin C: 31mg | Kalcium: 83mg | Järn: 3mg