Strimlad kyckling i Teriyakisås
Underbart god kycklingrätt. Perfekt bjudmat.
Förberedelser30 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid1 minute min
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: kinamat, laga mat med kyckling, lättlagade kycklingrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 266kcal
- 500 g strimlad kycklingfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 1 liten purjolök
- 150 g sockerärtor
- 250 ml teriyakisås
- 1 dl vatten
- Sesamfrön
- Salt o peppar
- 1 st litet huvud isbergssallad
Skala o riv vitlöken.
Stek den strimlade kycklingen i omgångar. Tillsätt vitlök o sesamfrö i slutet av varje stekomgång.
Lägg kycklingen i en gryta.
Skala morötter o ansa purjolöken.
Skär dem i tunna sneda skivor.
Lägg morötterna o purjon i grytan.
Tillsätt vatten o teriyakisås, koka i ca 5 min.
Tillsätt sockerärtor o koka upp.
Ansa o riv sallad i bitar.
Servera ris o teriyakigrytan på salladsbädd.
Kalorier: 266kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 34g | Fat: 4g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 80mg | Natrium: 3096mg | Kalium: 967mg | Fiber: 3g | Socker: 16g | Vitamin A: 6318IU | Vitamin C: 31mg | Kalcium: 83mg | Järn: 3mg