Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Petras kanelbullar

Inga röster än
Skapat: 2 oktober, 2024
Senast ändrat: 1 oktober, 2024
Petras kanelbullar

Här har du mitt go to recept varje gång det vankas kanelbullar! Saftiga, smöriga och med mycket smak av kanel. Vad mer behövs?

Hela hemmet doftar ljuvligt när dessa är färdiggräddade. Dessutom går de jättebra att knåda ihop för hand om man inte har en köksassistent hemma.

Kan detta vara receptet för dig som vill baka kanelbullar på kanelbullens dag tro? Jag tycker nog att du ska testa.

Är du sugen på lite alternativ till vanliga kanelbullar så kan dessa recept vara ett bra alternativ som är minst lika goda!

Total tid: 50 minuter
Servings: 20 bullar
Calories: 310kcal

Ingredienser

Vetedeg:

Fyllning:

Sockerlag:

Instruktioner

Sockerlag:

  • Koka vatten och socker tills sockerkristallerna smält. Ställ åt sidan.

Fyllning:

  • Blanda samtliga ingredienser till fyllningen till en jämn bredbar kräm. Låt stå tills du kavlat ut degen.

Vetedeg:

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölken till fingervarmt/ljummet och slå över jästen.
  • Lägg i sockret, mortlad kardemumma och hälften av mjölet och knåda i köksassistent till en jämn smet.
  • Låt degen vila 10 min under bakduk.
  • Tillsätt nu salt, ägg och nästan allt resterande vetemjöl (degen får inte bli för torr, så jag tar lite mjöl i taget)
  • Knåda degen på en högre hastighet och tillsätt det rumstempererade smöret lite i taget. Degen ska bli glansig, jämn och bilda gluten. Behövs mer mjöl adderar du det. När degen släpper från bunkens sidor brukar jag tycka den är lagom konsistens.
  • Låt degen vila 20 min på mjölat bakbord.
  • Under tiden degen vilar kan du göra fyllningen.
  • När degen vilat kavlar du ut degen till en stor rektangel.
  • Bred fyllningen på deg-rektangeln och rulla sedan bulldegen, bita upp till bullar.
    Eller vik degen och gör snurror.
  • Låt bullarna jäsa under bakduk i 1 h till dubbla storleken.
  • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg.
  • Baka bullarna i mitten av ugnen på 180 grader varmluft i ca 10-12 min.
  • När du tagit ut bullarna penslar du dem direkt med sockerlagen. Låt sedan svalna på galler.

Anteckning

Tänk på att ALLTID använda rumstempererade ingredienser. Smöret får gärna vara geggigt.
Frys in bullarna direkt så fort dom svalnat efter gräddningen, om du inte tänker mumsa i dig alla på en gång. Då kommer bullarna vara mjuka och goda den dag du tinar upp dem på nytt i rumstemperatur.

Näringsinnehåll

Kalorier: 310kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 5g | Fat: 12g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 31mg | Natrium: 103mg | Kalium: 76mg | Fiber: 1g | Socker: 16g | Vitamin A: 358IU | Vitamin C: 0,03mg | Kalcium: 27mg | Järn: 2mg
per bullar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg