Elinas kanelbullar
Skapat:
4 oktober, 2024
Senast ändrat:
6 oktober, 2024

0
Fluffiga kanelbullar som är sååå goda! Dessa är luftiga och perfekt till mjölk! Testa mitt fantastiska recept!
Receptet ger cirka 16 normalstora, eller 12 stycken större kanelbullar.

Total tid: 1 timme 15 minuter
Servings: 16 st
Ingredienser
Instruktioner
- Häll ner alla ingredienser i en köksassistent eller bunke. Knåda i 8 minuter i maskin, eller 20 minuter förhand. Ta ut på bord och låt jäsa i 30 min under handduk.
- Dela upp degen i två delar, och kavla ut till rektangel! Gör valfri knutar eller snäckor. Lägg på plåt, låt jäsa i 30 minuter.
- Grädda i ugn 10 – 15 minuter på 230 °C.
- Ta ut och pensla på sockerlag! (Sockerlag koka ihop socker och vatten tills sockerkristallerna har försvunnit).
- Låt svalna njut med ett glas mjölk
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!