Go Back
+ servings
En person håller en kanelbulle med gyllenbrun yta och strössel av pärlsocker.
Print
Inga röster än

Elinas kanelbullar

Fluffiga bullar som är sååå goda! Dessa är luftiga och perfekt till mjölk! Testa mitt fantastiska recept!
Förberedelser1 timme
Active Time15 minuter
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Bakning, Bullar
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka goda kanelbullar, kanelbullens dag, kanelbullerecept, variant av kanelbulle
Yield: 16 st

Materials

Vetedeg

  • 700 gram vetemjöl
  • 300 gram vatten
  • 120 gram strösocker
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 1 st ägg
  • 10 g salt
  • 30 gram jäst

Fyllning

  • Kanel
  • Socker
  • Farinsocker
  • Rumsvarmt smör

Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Instruktioner

  • Häll ner alla ingredienser i en köksassistent eller bunke. Knåda i 8 minuter i maskin, eller 20 minuter förhand. Ta ut på bord och låt jäsa i 30 min under handduk.
  • Dela upp degen i två delar, och kavla ut till rektangel! Gör valfri knutar eller snäckor. Lägg på plåt, låt jäsa i 30 minuter.
  • Grädda i ugn 10 - 15 minuter på 230 °C.
  • Ta ut och pensla på sockerlag! (Sockerlag koka ihop socker och vatten tills sockerkristallerna har försvunnit).
  • Låt svalna njut med ett glas mjölk