Elinas kanelbullar
Fluffiga bullar som är sååå goda! Dessa är luftiga och perfekt till mjölk! Testa mitt fantastiska recept!
Förberedelser1 timme t
Active Time15 minuter minuter
Total tid1 timme t 15 minuter minuter
Måltid: Bakning, Bullar
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka goda kanelbullar, kanelbullens dag, kanelbullerecept, variant av kanelbulle
Yield: 16 st
Vetedeg
- 700 gram vetemjöl
- 300 gram vatten
- 120 gram strösocker
- 100 gram rumsvarmt smör
- 1 st ägg
- 10 g salt
- 30 gram jäst
Fyllning
- Kanel
- Socker
- Farinsocker
- Rumsvarmt smör
Sockerlag
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
Häll ner alla ingredienser i en köksassistent eller bunke. Knåda i 8 minuter i maskin, eller 20 minuter förhand. Ta ut på bord och låt jäsa i 30 min under handduk.
Dela upp degen i två delar, och kavla ut till rektangel! Gör valfri knutar eller snäckor. Lägg på plåt, låt jäsa i 30 minuter.
Grädda i ugn 10 - 15 minuter på 230 °C.
Ta ut och pensla på sockerlag! (Sockerlag koka ihop socker och vatten tills sockerkristallerna har försvunnit).
Låt svalna njut med ett glas mjölk