Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kladdkaka med mintchoklad

Inga röster än
Skapat: 12 oktober, 2024
Senast ändrat: 11 oktober, 2024
Kladdkaka med mintchoklad

Godaste kladdkakan i juletid eller egentligen närsom på året. Sonen i familjen önskar sig den redan till hans nästa födelsedag och den är mitt i högsommaren. Men kombinationen choklad och mint till julen för mig.

Baka kladdkakan en eller någon dag i förväg och chokladgrädden likaså. Sen är det bara att vispa ihop toppingen, dekorera och servera.

Fler goda kladdkakor:

Total tid: 30 minuter
Servings: 3

Ingredienser

Kladdkaka:

Chokladtopping:

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret.
  • Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen och After Eight.
  • Häll smeten i en form (20 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda på 160 grader i ca 22-28 minuter eller tills kladdkakan är fast i ytterkanten men fortfarande rörlig i mitten, beroende på hur kladdig kaka som önskas.
  • Låt kallna helt.

Chokladtopping:

  • Smält choklad, After Eight och grädde på låg värme i en kastrull.
  • Häll det sedan i en bunke, lägg ett plast över och låt stå kallt minst 6 timmar, gärna över en natt.
  • Tillsätt sedan färskosten och vispa ihop till en fluffig topping och spritsa eller bred på kladdkakan.
  • Toppa med lite polkagriskross.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg