Kladdkaka med mintchoklad
Skapat:
12 oktober, 2024
Senast ändrat:
11 oktober, 2024

4
Baka kladdkakan en eller någon dag i förväg och chokladgrädden likaså. Sen är det bara att vispa ihop toppingen, dekorera och servera.
Fler goda kladdkakor:


Total tid: 30 minuter
Servings: 3
Ingredienser
Kladdkaka:
- 175 gr smör
- 2 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2,25 dl mjöl
- 0,5 dl kakao
- 3 ägg
- 10 st After Eight plattor
Chokladtopping:
- 2 dl grädde
- 150 gr Fazer mjölkchoklad
- 5 st After Eight plattor
- 75 gr färskost
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smält smöret.
- Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen och After Eight.
- Häll smeten i en form (20 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
- Grädda på 160 grader i ca 22-28 minuter eller tills kladdkakan är fast i ytterkanten men fortfarande rörlig i mitten, beroende på hur kladdig kaka som önskas.
- Låt kallna helt.
Chokladtopping:
- Smält choklad, After Eight och grädde på låg värme i en kastrull.
- Häll det sedan i en bunke, lägg ett plast över och låt stå kallt minst 6 timmar, gärna över en natt.
- Tillsätt sedan färskosten och vispa ihop till en fluffig topping och spritsa eller bred på kladdkakan.
- Toppa med lite polkagriskross.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!