Mintchokladkladdkaka
Godaste kladdkakan i juletid eller egentligen närsom på året. Sonen i familjen önskar sig den redan till hans nästa födelsedag och den är mitt i högsommaren. Men kombinationen choklad och mint hör för mej julen till.Baka kladdkakan en eller någon dag i förväg och chokladgrädden likaså. Sen är det bara att vispa ihop toppingen, dekorera och servera.
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Choklad, Jul, Kakor, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Jul, julbakning, julgott, kladdkaka, kladdkakor
Yield: 3
Kladdkaka:
- 175 gr smör
- 2 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2,25 dl mjöl
- 0,5 dl kakao
- 3 ägg
- 10 st After Eight plattor
Chokladtopping:
- 2 dl grädde
- 150 gr Fazer mjölkchoklad
- 5 st After Eight plattor
- 75 gr färskost
Kladdkaka:
Smält smöret.
Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen och After Eight.
Häll smeten i en form (20 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
Grädda på 160 grader i ca 22-28 minuter eller tills kladdkakan är fast i ytterkanten men fortfarande rörlig i mitten, beroende på hur kladdig kaka som önskas.
Låt kallna helt.
Chokladtopping:
Smält choklad, After Eight och grädde på låg värme i en kastrull.
Häll det sedan i en bunke, lägg ett plast över och låt stå kallt minst 6 timmar, gärna över en natt.
Tillsätt sedan färskosten och vispa ihop till en fluffig topping och spritsa eller bred på kladdkakan.
Toppa med lite polkagriskross.