Go Back
+ servings
En bit kladdkaka med mintchokladtopping och dekoration av krossad mynta på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Mintchokladkladdkaka

Godaste kladdkakan i juletid eller egentligen närsom på året. Sonen i familjen önskar sig den redan till hans nästa födelsedag och den är mitt i högsommaren. Men kombinationen choklad och mint hör för mej julen till.Baka kladdkakan en eller någon dag i förväg och chokladgrädden likaså. Sen är det bara att vispa ihop toppingen, dekorera och servera.
Total tid30 minuter
Måltid: Choklad, Jul, Kakor, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Jul, julbakning, julgott, kladdkaka, kladdkakor
Yield: 3

Materials

Kladdkaka:

  • 175 gr smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl brun farinsocker strö
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2,25 dl mjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 3 ägg
  • 10 st After Eight plattor

Chokladtopping:

  • 2 dl grädde
  • 150 gr Fazer mjölkchoklad
  • 5 st After Eight plattor
  • 75 gr färskost

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret.
  • Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen och After Eight.
  • Häll smeten i en form (20 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda på 160 grader i ca 22-28 minuter eller tills kladdkakan är fast i ytterkanten men fortfarande rörlig i mitten, beroende på hur kladdig kaka som önskas.
  • Låt kallna helt.

Chokladtopping:

  • Smält choklad, After Eight och grädde på låg värme i en kastrull.
  • Häll det sedan i en bunke, lägg ett plast över och låt stå kallt minst 6 timmar, gärna över en natt.
  • Tillsätt sedan färskosten och vispa ihop till en fluffig topping och spritsa eller bred på kladdkakan.
  • Toppa med lite polkagriskross.