Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffranssolbulle med lingon och vaniljkräm

Inga röster än
Skapat: 12 oktober, 2024
Senast ändrat: 11 oktober, 2024
Saffranssolbulle med lingon och vaniljkräm

Saffranssolbulle med lingon och vaniljkräm är en vacker och smakrik bulle som verkligen sprider julkänsla. Den mjuka saffransdegen med fyllningar av len vaniljkräm och syrliga lingon som ger en härlig kontrast till saffranets djupa smak. Efter gräddning får bullarna en gyllene färg och ett saftigt inre. Perfekt att servera under adventsfikat eller på julbordet – en festlig och lyxig bulle som både smakar fantastiskt och ser imponerande ut!

Fler juliga recept:

Total tid: 1 timme 45 minuter
Servings: 22 medelstora

Ingredienser

Bullar:

Fyllning:

Garnering:

Instruktioner

Bullar:

  • Häll ner alla ingredienser i en köksassistent i 10 minuter (eller knåda för hand i 20 min)
  • Stjälp ut degen på mjölat bord och låt jäsa under handduk i 30 minuter.
  • Väg upp degen till bitar som väger 60 gram (ca 20 – 24 stycken). Runddriv (gör dem runda) och lägg 12 stycken på varje plåt.
  • Låt jäsa på plåtarna i 45 minuter under handduk.

Fyllning:

  • Gör fördjupning i varje degboll (med skaftet från en slev). Klicka ner vaniljkräm med sked eller spritspåse. Toppa med lite lingonsylt.
  • Grädda i ugn på 230 grader (varmluft) i 10-13 minuter.

Garnering:

  • Ta ut och pensla med smält smör och strö över med strösocker.
  • Låt svalna och njut! Förvara i rumstemperatur i påse. De går även bra att frysa in.
per medelstora
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg