Go Back
+ servings
En hand som håller en saffransbulle med hallonfyllning och socker på toppen.
Print
Inga röster än

Saffrans-solbulle med lingon och vaniljkräm

En fluffig bulle kombinerat med saffran, lingon och vaniljkräm, den ultimata kombon som ni inte vill missa😍
Förberedelser1 timme 30 minuter
Active Time13 minuter
Total tid1 timme 45 minuter
Måltid: Bakning, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bullar, Jul, julbakning, julgott
Yield: 22 medelstora

Materials

Bullar:

  • 700 gram vetemjöl
  • 300 gram vatten
  • 120 gram strösocker
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 10 g salt
  • 30 gram jäst
  • 1 förp saffran paste

Fyllning:

  • lingonsylt
  • vaniljkräm t.ex. marsansås

Garnering:

  • 75 gram smör smält
  • strösocker

Instruktioner

Bullar:

  • Häll ner alla ingredienser i en köksassistent i 10 minuter (eller knåda för hand i 20 min)
  • Stjälp ut degen på mjölat bord och låt jäsa under handduk i 30 minuter.
  • Väg upp degen till bitar som väger 60 gram (ca 20 - 24 stycken). Runddriv (gör dem runda) och lägg 12 stycken på varje plåt.
  • Låt jäsa på plåtarna i 45 minuter under handduk.

Fyllning:

  • Gör fördjupning i varje degboll (med skaftet från en slev). Klicka ner vaniljkräm med sked eller spritspåse. Toppa med lite lingonsylt.
  • Grädda i ugn på 230 grader (varmluft) i 10-13 minuter.

Garnering:

  • Ta ut och pensla med smält smör och strö över med strösocker.
  • Låt svalna och njut! Förvara i rumstemperatur i påse. De går även bra att frysa in.