Saffrans-solbulle med lingon och vaniljkräm
En fluffig bulle kombinerat med saffran, lingon och vaniljkräm, den ultimata kombon som ni inte vill missa😍
Förberedelser1 timme t 30 minuter minuter
Active Time13 minuter minuter
Total tid1 timme t 45 minuter minuter
Måltid: Bakning, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bullar, Jul, julbakning, julgott
Yield: 22 medelstora
Bullar:
- 700 gram vetemjöl
- 300 gram vatten
- 120 gram strösocker
- 100 gram rumsvarmt smör
- 1 ägg
- 10 g salt
- 30 gram jäst
- 1 förp saffran paste
Fyllning:
- lingonsylt
- vaniljkräm t.ex. marsansås
Garnering:
- 75 gram smör smält
- strösocker
Bullar:
Häll ner alla ingredienser i en köksassistent i 10 minuter (eller knåda för hand i 20 min)
Stjälp ut degen på mjölat bord och låt jäsa under handduk i 30 minuter.
Väg upp degen till bitar som väger 60 gram (ca 20 - 24 stycken). Runddriv (gör dem runda) och lägg 12 stycken på varje plåt.
Låt jäsa på plåtarna i 45 minuter under handduk.