Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffranskaka med äpple och apelsin

Inga röster än
Skapat: 14 oktober, 2024
Senast ändrat: 13 oktober, 2024
Saffranskaka med äpple och apelsin

Årets första julbakning blev denna supergoda saffranskaka med äpple och apelsin! Detta är en riktig favorit, bakar den varje år. Saffran och apelsin är så gott tillsammans!

Fler juliga recept:

Total tid: 30 minuter
Servings: 8

Utrustning

  • 20-22 cm form

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Vispa det rumsvarma smöret krämigt med socker, vaniljsocker, salt och saffran.
  • Vispa ner ett ägg i taget.
  • Blanda bakpulver med vetemjöl i en bunke och sikta ner det i smeten.
  • Rör i grädde, apelsinskal och saft.
  • Sätt ett bakplåtspapper i botten på formen, smöra och häll i smeten.Skala och skiva äpplena tunt och stick ner dem i smeten.
  • Strö över pärlsocker.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter tills kakan fått vacker färg och en sticka kommer ut lätt fuktig, övergrädda inte kakan.
  • Strö över lite mer pärlsocker efter gräddning.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg