Go Back
–+ servings
En bit saffranskaka med Àpple och apelsin pÄ en vit tallrik med en sked.
Print
Inga röster Àn

Saffranskaka med Ă€pple och apelsin 💛

Årets första julbakning blev denna supergoda saffranskaka med Ă€pple och apelsin! Detta Ă€r en riktig favorit, bakar den varje Ă„r. Saffran och apelsin Ă€r sĂ„ gott tillsammans, mums!
Total tid30 minuter
MĂ„ltid: Äppel, Jul, Kakor, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, saffranskaka
Yield: 8

Equipment

  • 20-22 cm form

Materials

  • 150 g smör rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 pĂ„se saffran
  • 3 Ă€gg
  • 1 tsk bakpulver
  • 180 gr mjöl
  • 0,5 dl grĂ€dde
  • 1 apelsin skal och 2 msk saft
  • 2 st Ă€pplen

Instruktioner

  • SĂ€tt ugnen pĂ„ 180 grader.
  • Vispa det rumsvarma smöret krĂ€migt med socker, vaniljsocker, salt och saffran.
  • Vispa ner ett Ă€gg i taget.
  • Blanda bakpulver med vetemjöl i en bunke och sikta ner det i smeten.
  • Rör i grĂ€dde, apelsinskal och saft.
  • SĂ€tt ett bakplĂ„tspapper i botten pĂ„ formen, smöra och hĂ€ll i smeten.Skala och skiva Ă€pplena tunt och stick ner dem i smeten.
  • Strö över pĂ€rlsocker.
  • GrĂ€dda kakan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter tills kakan fĂ„tt vacker fĂ€rg och en sticka kommer ut lĂ€tt fuktig, övergrĂ€dda inte kakan.
  • Strö över lite mer pĂ€rlsocker efter grĂ€ddning.