Saffranskaka med Ă€pple och apelsin đ
Ă
rets första julbakning blev denna supergoda saffranskaka med Àpple och apelsin! Detta Àr en riktig favorit, bakar den varje Är. Saffran och apelsin Àr sÄ gott tillsammans, mums!
Total tid30 minuter minuter
MĂ„ltid: Ăppel, Jul, Kakor, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, saffranskaka
Yield: 8
- 150 g smör rumsvarmt
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 pÄse saffran
- 3 Àgg
- 1 tsk bakpulver
- 180 gr mjöl
- 0,5 dl grÀdde
- 1 apelsin skal och 2 msk saft
- 2 st Àpplen
SÀtt ugnen pÄ 180 grader.
Vispa det rumsvarma smöret krÀmigt med socker, vaniljsocker, salt och saffran.
Vispa ner ett Àgg i taget.
Blanda bakpulver med vetemjöl i en bunke och sikta ner det i smeten.
Rör i grÀdde, apelsinskal och saft.
SÀtt ett bakplÄtspapper i botten pÄ formen, smöra och hÀll i smeten.Skala och skiva Àpplena tunt och stick ner dem i smeten.
Strö över pÀrlsocker.
GrÀdda kakan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter tills kakan fÄtt vacker fÀrg och en sticka kommer ut lÀtt fuktig, övergrÀdda inte kakan.
Strö över lite mer pÀrlsocker efter grÀddning.