Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mariannetryffelkladdkaka

Inga röster än
Skapat: 16 oktober, 2024
Senast ändrat: 15 oktober, 2024
Mariannetryffelkladdkaka

En fantastiskt god kladdkaka med Marianne och lättvispad grädde, den här går åt som smör i solsken! Choklad och mint är så fräscht och gott tillsammans.

Baka den gärna dagen innan servering så den hinner sätta sig ordentligt.

Fler goda kladdkakor:

Total tid: 45 minuter
Servings: 8

Utrustning

  • Form 20 cm

Ingredienser

Mariannetryffel:

  • 250 gr Fazer Mariannechokladplatta
  • 1,25 dl grädde
  • 1 msk smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj en form, 20 cm, spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
  • Smält smöret.
  • Blanda i alla torra ingredienser.
  • Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
  • Tillsätt Mariannekrosset.
  • Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 minuter beroende på ugn.
  • Låt kallna helt.

Mariannetryffel:

  • Hacka chokladen och lägg det i en bunke.
  • Värm grädden till kokpunkten och häll den sedan sakta över chokladen.
  • Tillsätt smöret och låt stå 2-3 minuter.
  • Rör sedan försiktigt till en slät tryffel och häll över kladdkakan.
  • Låt stå i kylskåp några timmar/över en natt.
  • Servera med lättvispad grädde!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg