Mariannetryffelkladdkaka
En fantastiskt god kladdkaka med Marianne och lättvispad grädde, den här går åt som smör i solsken!Choklad och mint är så fräscht och gott tillsammans. Baka den dagen innan servering så den hinner sätta sig ordentligt.
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Choklad, Kakor, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kladdkaka, kladdkakor
Yield: 8
- 125 gr smör
- 1,5 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1,5 dl mjöl
- 2 ägg
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl Mariannecrusch 10-12 st mixade Mariannekarameller
Mariannetryffel:
- 250 gr Fazer Mariannechokladplatta
- 1,25 dl grädde
- 1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form, 20 cm, spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
Smält smöret.
Blanda i alla torra ingredienser.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
Tillsätt Mariannekrosset.
Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 minuter beroende på ugn.
Låt kallna helt.
Mariannetryffel:
Hacka chokladen och lägg det i en bunke.
Värm grädden till kokpunkten och häll den sedan sakta över chokladen.
Tillsätt smöret och låt stå 2-3 minuter.
Rör sedan försiktigt till en slät tryffel och häll över kladdkakan.
Låt stå i kylskåp några timmar/över en natt.
Servera med lättvispad grädde!