Go Back
+ servings
En bit Mariannetryffelkladdkaka med grädde och mynta på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Mariannetryffelkladdkaka

En fantastiskt god kladdkaka med Marianne och lättvispad grädde, den här går åt som smör i solsken!Choklad och mint är så fräscht och gott tillsammans. Baka den dagen innan servering så den hinner sätta sig ordentligt.
Total tid45 minuter
Måltid: Choklad, Kakor, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kladdkaka, kladdkakor
Yield: 8

Equipment

  • Form 20 cm

Materials

  • 125 gr smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl brun farinsocker strö
  • 1,5 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl Mariannecrusch 10-12 st mixade Mariannekarameller

Mariannetryffel:

  • 250 gr Fazer Mariannechokladplatta
  • 1,25 dl grädde
  • 1 msk smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj en form, 20 cm, spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
  • Smält smöret.
  • Blanda i alla torra ingredienser.
  • Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
  • Tillsätt Mariannekrosset.
  • Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 minuter beroende på ugn.
  • Låt kallna helt.

Mariannetryffel:

  • Hacka chokladen och lägg det i en bunke.
  • Värm grädden till kokpunkten och häll den sedan sakta över chokladen.
  • Tillsätt smöret och låt stå 2-3 minuter.
  • Rör sedan försiktigt till en slät tryffel och häll över kladdkakan.
  • Låt stå i kylskåp några timmar/över en natt.
  • Servera med lättvispad grädde!