Pepparkakscookies med cream cheese frosting
Skapat:
23 oktober, 2024
Senast ändrat:
22 oktober, 2024

0
Pepparkakscookies är en mjuk och kryddig variant av de klassiska pepparkakorna, fyllda med härliga julsmaker. Kakorna har en bas av smör, socker och vetemjöl, smaksatta med julens varma kryddor som kanel, ingefära och nejlikor. Degen rullas till bollar och gräddas till mjuka, lätt sega cookies som smälter i munnen. Perfekta till julfikat eller att njuta av med en kopp glögg eller te. De är enkla att baka och sprider en ljuvlig doft av jul i hela hemmet!
Fler goda kakor:


Total tid: 25 minuter
Servings: 10 cookies
Ingredienser
- 150 gram smör
- 1 dl strösocker
- ½ dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 1 tsk maizena
- 2 tsk bakpulver
- Lite salt
Glasyr:
- 50 gram smör
- 100 gram cream cheese
- 2 dl florsocker
- 1 tsk citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop strösocker, smör, farinsocker och vaniljsocker med elvisp. Knäck ner ett ägg. Häll ner resterande ingredienser och vispa ihop till en deg.
- Rulla degen till bollar, lägg på en plåt.
- Grädda i 10 – 15 minuter tills kakorna är gyllenbruna.
Glasyr:
- Vispa ihop ingredienserna till en slät glasyr.
- Toppa kakorna med glasyren när de svlnat och njut.
Anteckning
Om du älskar glasyr, är det bara att dubbla satsen på glasyren!! Såå får du extra!
per cookies
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!