Go Back
+ servings
En hand som håller en pepparkakskaka med krämig glasyr och kanel på toppen.
Print
Inga röster än

pepparkaks-cookies med cream cheese frosting

Mjuka mitten, sega kanter och har en ljuvlig pepparkakssmak. Smakerna kombineras med en ljuvlig färskost ost smak, som kombinerar ihop allt till en perfekt kaka.
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, cookies, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept, pepparkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: pepparkakor
Yield: 10 cookies

Materials

  • 150 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • Lite salt

Glasyr:

  • 50 gram smör
  • 100 gram cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop strösocker, smör, farinsocker och vaniljsocker med elvisp. Knäck ner ett ägg. Häll ner resterande ingredienser och vispa ihop till en deg.
  • Rulla degen till bollar, lägg på en plåt.
  • Grädda i 10 - 15 minuter tills kakorna är gyllenbruna.

Glasyr:

  • Vispa ihop ingredienserna till en slät glasyr.
  • Toppa kakorna med glasyren när de svlnat och njut.

Anteckning

Om du älskar glasyr, är det bara att dubbla satsen på glasyren!! Såå får du extra!