Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fläskfilégryta med röd curry

Inga röster än
Skapat: 24 oktober, 2024
Senast ändrat: 24 oktober, 2024
Fläskfilégryta med röd curry

Fläskfilégryta med röd curry är en otroligt smakrik gryta med inspiration från klassiska asiatiska smaker. Den krämiga såsen, med en härlig hetta från röd curry, matchar den möra fläskfilén och kokosmjölken perfekt. Om du älskar kombinationen av hetta och krämighet är detta en rätt som definitivt kommer bli en favorit. Den är snabb att tillaga och fungerar utmärkt både till vardag och fest.

Tips på några andra goda grytor

Kikärtsgryta
Kebabgryta
Linus köttgryta

Total tid: 30 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 574kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att putsa fläskfilén och dela den i munsbitsstora bitar.
  • Hetta upp en djup panna med rapsolja. Fräs rödlök & vitlök mjuka, utan att ta färg. I med röd curry pasta och låt den fräsa med så du får den lös och rinnig.
  • Höj värmen och lägg i fläskfilén och låt den få färg. Vänd ner champinjoner & röd paprika och låt fräsa med 1 min.
  • Tillsätt kokosmjölk, grädde & kycklingbuljongtärningen. Låt koka i 15-20min så den går ihop & blir krämig.
  • Häll i koriander. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  • Servera med nykokt jasminris.

Anteckning

Detta receptet är även lchf-vänligt. Servera med något annat än ris, till exempel blomkålsris.

Näringsinnehåll

Kalorier: 574kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 31g | Fat: 46g | Mättat fett: 32g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 0,04g | Kolesterol: 125mg | Natrium: 6717mg | Kalium: 1032mg | Fiber: 1g | Socker: 8g | Vitamin A: 2511IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 129mg | Järn: 5mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg