Go Back
+ servings
En tallrik med fläskfilégryta i röd curry serverad med ris och grönsaker.
Print
Inga röster än

Fläskfilégryta med röd curry

Fläskfilégryta med röd curry kombinerar rika asiatiska smaker med fläskfilé och kokosmjölk. En perfekt krämig och smakrik rätt som gör succé till middagen.
Total tid30 minuter
Måltid: Grytor, Huvudrätt, Kött, Middagstips
Kök: Asiatiskt, Skandinaviskt
Keyword: fläskfilérecept, recept med fläskfilé
Yield: 4 portioner
Calories: 574kcal

Materials

  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk röd currypasta rågade msk
  • 400 g fläskfilé skivad
  • 1 st rödlök klyftad
  • 4 st vitlöksklyftor pressade
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 st rödlökar i klyftor
  • 1 st röd paprika i bitar
  • 200 g champinjoner i större bitar
  • 2 msk limejuice
  • 1 dl färsk koriander eller persilja, finhackad
  • Salt & svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att putsa fläskfilén och dela den i munsbitsstora bitar.
  • Hetta upp en djup panna med rapsolja. Fräs rödlök & vitlök mjuka, utan att ta färg. I med röd curry pasta och låt den fräsa med så du får den lös och rinnig.
  • Höj värmen och lägg i fläskfilén och låt den få färg. Vänd ner champinjoner & röd paprika och låt fräsa med 1 min.
  • Tillsätt kokosmjölk, grädde & kycklingbuljongtärningen. Låt koka i 15-20min så den går ihop & blir krämig.
  • Häll i koriander. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  • Servera med nykokt jasminris.

Anteckning

Detta receptet är även lchf-vänligt. Servera med något annat än ris, till exempel blomkålsris.

Nutrition

Kalorier: 574kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 31g | Fat: 46g | Mättat fett: 32g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 0,04g | Kolesterol: 125mg | Natrium: 6717mg | Kalium: 1032mg | Fiber: 1g | Socker: 8g | Vitamin A: 2511IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 129mg | Järn: 5mg