Mjuk pepparkaka
Skapat:
5 november, 2024
Senast ändrat:
3 november, 2024

0
Innehåll
Mjuk pepparkaka med lingon och glasyr är en saftig och smakrik kaka, perfekt för vinter- och julfikat!
Den klassiska mjuka pepparkakan får en fräsch twist med lingon på toppen som ger en lätt syrlighet som bryter av mot de varma kryddorna som kanel, ingefära och nejlika. Toppa gärna kakan med en söt och krämig glasyr gjord på florsocker och lite citronsaft för extra fräschör efter gräddning.
En oemotståndlig kaka som både ser fin ut och smakar ljuvligt!
Fler juliga recept:

Total tid: 50 minuter
Servings: 10 portioner
Ingredienser
- 150 gram smör
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 4 dl mjöl
- 1 msk kanel
- 1 msk mald ingefära
- 1 tsk mald nejlika
- 1 tsk bikarbonat
- 1,5 dl pepparkaksfil eller vanlig filmjölk
- 1,5 dl lingonsylt
Instruktioner
- Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna något.
- Häll ner filen tillsammans med lingonsylten och rör om.
- Häll till sist ner smöret. Rör om ordentligt.
- Smörj och bröa en form på ca. 2 liter. Grädda sedan mitt i ugnen ca. 40 minuter på 200 grader. Känn efter med en sticka så att den är torr.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!