Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Mjuk pepparkaka
En favorit hos många under julen ❤️
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
40
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid:
Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, mjuka kakor, pepparkakor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
Jul, julbakning, julgott
Yield:
10
portioner
Materials
150
gram
smör
3
ägg
3
dl
socker
4
dl
mjöl
1
msk
kanel
1
msk
mald ingefära
1
tsk
mald nejlika
1
tsk
bikarbonat
1,5
dl
pepparkaksfil
eller vanlig filmjölk
1,5
dl
lingonsylt
Instruktioner
Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna något.
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Vänd sedan ner de torra ingredienserna och rör om ordentligt men försiktigt.
Häll ner filen tillsammans med lingonsylten och rör om.
Häll till sist ner smöret. Rör om ordentligt.
Smörj och bröa en form på ca. 2 liter. Grädda sedan mitt i ugnen ca. 40 minuter på 200 grader. Känn efter med en sticka så att den är torr.