Go Back
+ servings
Kryddigt bröd dekorerat med vit glasyr och röda bär på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Mjuk pepparkaka

En favorit hos många under julen ❤️
Förberedelser10 minuter
Active Time40 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, mjuka kakor, pepparkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Jul, julbakning, julgott
Yield: 10 portioner

Materials

  • 150 gram smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl pepparkaksfil eller vanlig filmjölk
  • 1,5 dl lingonsylt

Instruktioner

  • Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna något.
  • Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Vänd sedan ner de torra ingredienserna och rör om ordentligt men försiktigt.
  • Häll ner filen tillsammans med lingonsylten och rör om.
  • Häll till sist ner smöret. Rör om ordentligt.
  • Smörj och bröa en form på ca. 2 liter. Grädda sedan mitt i ugnen ca. 40 minuter på 200 grader. Känn efter med en sticka så att den är torr.