Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Havrekaksmuffins med brynt smör och Dumle

Inga röster än
Skapat: 4 november, 2024
Senast ändrat: 17 november, 2024
Havrekaksmuffins med brynt smör och Dumle

Havrekaksmuffins med brynt smör och Dumle är en himmelsk kombination av nötiga, kola- och chokladiga smaker.

De saftiga muffinsarna får en extra djup smak av brynt smör som blandas med havre för en rustik, lite knaprig konsistens. Inuti gömmer sig bitar av Dumle som smälter och ger en ljuvlig, seg kolaöverraskning i varje tugga. Perfekta att servera till fika eller som en lyxig dessert – dessa muffins är både enkla att göra och svåra att motstå!

Fler goda småkakor:

Total tid: 30 minuter
Servings: 8

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller använd en muffins plåt.
  • Smält smöret i en kastrull till smöret fått lite brunare färg.
  • Rör sedan i alla ingredienser (dock inte dumlen)
  • Rör till en geggig smet (kolla så smeten blir ”lagom” geggig annars behövs mer smör)
  • Häll sedan i smeten i varje muffins form.
  • Grädda i ugnen i i ca 5-8 minuter tills dom fått en fin färg.
  • Ta ut och lägg på en dumle direkt medans dom är varma.
  • Låt kakan svalna helt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg